МОК відреагував на критику України стосовно допуску росіян до Олімпіади
Категорія
Спорт
Дата публікації

МОК відреагував на критику України стосовно допуску росіян до Олімпіади

МОК відреагував на критику України стосовно допуску росіян до Олімпіади
Джерело:  online.ua

Керівництво Міжнародного олімпійського комітету заявило, що не сприймає критику влади України, яка звинувачує його у пропаганді війни після того, як глава МОК Томас Бах офіційно підтвердив, що російських та білоруських спротсменів потенційно можуть допустити на Олімпійські ігри 2024 року, що відбудуться у Франції.

Джерело: коментар МОК для Reuters

У МОК відповіли на критику України щодо допуску росіян до Олімпіади-2024

Як уже згадувалося раніше, радник Офісу президента України Михайло Подоляк звернув увагу міжнародної спільноти на те, що команда МОК пропагує "насильство, масові вбивства, руйнування", а 30 січня також додав, що присутність Росії на Іграх означатиме надання країні "платформи для просування геноциду".

МОК найрішучішим чином відкидає цю та інші наклепницькі заяви. Вони не можуть служити основою для будь-якої конструктивної дискусії, - заявили представники Міжнародного олімпійського комітету.

За словами очільника Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби, чимало російських олімпійців мають зв'язки з військовими, в тому числі виступаючи за спортивні клуби, пов'язані з Міністерством оборони РФ.

Армія, яка чинить звірства, вбиває, ґвалтує, мародерствує. Ось кого неосвічений МОК хоче виставити під білим прапором, дозволивши змагатися, – наголосив український дипломат.

Що відомо про новий скандал навколо МОК

Нещодавно Міжнародний олімпійський комітет (МОК) з ентузіазмом відреагував на пропозицію Олімпійської ради Азії надати російським і білоруським спортсменам можливість змагатися в Азії.

Що важливо розуміти, потенційно це може включати в себе й олімпійські відбіркові змагання, оскільки російські та білоруські спортсмени не можуть змагатися в Європі зараз.

Після цих заяв український лідер Володимир Зеленський анонсував, що його команда розпочне міжнародну кампанію, щоб не допустити російських спортсменів до участі в Олімпійських Іграх.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?