Путін змінив ставлення до Прихожина після поразки РФ у Бахмуті — ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін змінив ставлення до Прихожина після поразки РФ у Бахмуті — ISW

Путін змінив ставлення до Прихожина після поразки РФ у Бахмуті —  ISW
Джерело:  online.ua

Американські аналітики дійшли висновку, що засновник Групи "Вагнера" Євген Пригожин почав стрімко втрачати авторитет в очах російського диктатора Володимира Путіна після публічних ганебних поразок "вагнерівців" біля Бахмута та неспроможності взяти місто.

Джерело:  ISW

Пригожин остаточно розчарував Путіна через чисельні поразки у Бахмуті

За словами представників ISW, "зірка фінансиста групи "Вагнера" Євгена Пригожина почала гаснути" через те, що його найманці витратили багато місяців війни на спробу захопити Бахмут, однак так і не змогли цього зробити.

Аналітики припускають, що очільник Кремля, цілком можливо, звернувся до скандального російського олігарха та його союзника, генерала армії Сергія Суровікіна та попросив продовжити зусилля, спрямовані на те, щоб зламати волю України та її західних прихильників продовжувати війну після того, як армія країни-агресорки зазнала катастрофічних невдач.

У той же час Міністерство оборони і Генеральний штаб Росії на чолі з Сергієм Шойгу і генералом армії Валерієм Герасимовим, відповідно, зосередили свою увагу на мобілізації російських резервістів і призовників та створенні умов для підвищення ефективності дій регулярних російських збройних сил, але вони не мали великої надії досягти чогось вирішального восени і на початку зими 2022 року, - йдеться в звіті.

Згідно з даними американських аналітиків, президент РФ погодився дати Пригожину і Суровікіну шанс продемонструвати, як вони використають проти України мобілізованих в'язнів та жорсткий повітряний терор для знищення інфраструктури України.

Представники ISW звертають увагу на те, що обидві спроби поплічників Путіна провалилися й російський диктатор розчарувався у Пригожині та Суровікіну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?