40 країн скликають термінову зустріч щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

40 країн скликають термінову зустріч щодо України

40 країн скликають термінову зустріч щодо України
Джерело:  online.ua

Близько 40 держав екстрено збираються на неформальну зустрічі в Саудівській Аравії наприкінці тижня, під час якої будуть обговорювати шляхи досягнення миру в Україні. Про це журналістам повідомили інсайдери у Європейському Союзі.

Джерело:  Europa Press

40 країни екстрено збираються задля обговорення війни в Україні

Як вдалося дізнатися журналістам, під час зустрічі в Саудівській Аравії країни будуть представлені на рівні радників з питань національної безпеки.

Окрім того, наголошується, що там будуть присутні представник Євросоюзу.

За попередніми даними, РФ не хоче приєднуватися до цих переговорів.

Ця зустріч є можливістю для нових контактів з нашими глобальними партнерами і з Україною щодо української мирної формули з метою скликання Глобального мирного саміту, – розповіли ЗМІ їхні джерела у Брюсселі.

Інсайдери підтверджують підтримку владою ЄС української "формули миру", включно зі скликанням відповідного саміту.

За словами анонімного джерела, будь-яка ініціатива, спрямована на досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні, має ґрунтуватися на повазі до її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Що ще відомо про зустріч у Саудівській Аравії 

Що важливо розуміти, про проведення зустрічі в Саудівські Аравії в Джидді 5-6 серпня заявляло нещодавно видання The Wall Street Journal.

Згодом ці дані офіційно підтвердив очільник ОПУ Андрій Єрмак.

Українські та західні офіційні особи плекають надію, що ці зусилля можуть завершитися мирним самітом наприкінці цього року, на якому світові лідери підпишуть спільні принципи щодо припинення війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?