450 дітей загинуло внаслідок воєнної агресії РФ проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

450 дітей загинуло внаслідок воєнної агресії РФ проти України

450 дітей загинуло внаслідок воєнної агресії РФ проти України
Джерело:  online.ua

Станом на 17 грудня, за інформацією ювенальних прокурорів, в Україні загинуло 450 дітей від рук армії РФ. Більше 800 дітей отримали поранення.

Джерело: Офіс Генерального прокурора

Росіяни вбили 450 українських дітей

Станом на ранок 17 грудня 2022 року більше ніж 1313 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 450 дітей загинуло та понад 863 отримали поранення різного ступеню тяжкості, – зазначається у повідомленні.

Як зазначається, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 428, Харківській - 267, Київській - 117, у Миколаївській - 80 дітей, Запорізькій - 78, Херсонській - 74, Чернігівській - 68, Луганській - 65 та Дніпропетровській - 39 дітей.

У офісі Генерального прокурора додали, що дані цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Додамо, 16 грудня, під час чергового масованого російського ракетного удару, унаслідок влучання ворожої ракети в житловий будинок у Кривому Розі півторарічна дитина загинула та ще четверо дітей віком від 3 до 10 років отримали поранення.

Росія насильно депортує українських дітей 

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, РФ депортувала з України понад 7 тисяч дітей.

За словами омбудсмена Дмитра Лубінця, у нас є можливість отримувати інформацію, в тому числі і щодо дітей, які незаконно були депортовані на території Російської Федерації.

Створена окремо онлайн платформа "Діти війни". За даними, понад 7 тисяч українських дітей були незаконно вивезених на території РФ.

За його словами, Росія робить все, аби українські діти не поверталися на батьківщину і навіть спростила своє законодавство щодо всиновлення.

Це також є порушенням міжнародного права та яскравим прикладом того, що Російська Федерація чинить саме геноцид української нації. Бо примусове переміщення групи одної національності є прямим визначення геноциду.

Наразі український уряд працює з такими випадками і розроблено механізм повернення цих дітей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?