Депортованих в РФ українців пускатимуть в Україну навіть без паспортів
Категорія
Україна
Дата публікації

Депортованих в РФ українців пускатимуть в Україну навіть без паспортів

Депортованих в РФ українців пускатимуть в Україну навіть без паспортів
Джерело:  online.ua

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що депортованих в РФ українців, котрі зможуть дійти до кордону із Україною, будуть пропускати і без документів.

Джерело: міністр з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук в ефірі телемарафону

Українців без документів пускатимуть назад в Україну

Три четвертих (3/4) людей від усієї кількості тих, хто пройшли ці страшні фільтраційні табори, вдається врятуватися, але не всі вони повертаються в Україну. Ми зараз розробляємо маршрути за якими будуть курсувати безкоштовні транспортні засоби, які допомагатимуть українцям без грошей і без паспортів. Паспортів просто не має, їх відбирають у цих фільтраційних таборах. Будемо допомагати дістатися до України.

За словами Верещук маршрути будуть курсувати з Латвії та Естонії, оскільки звідти повертаються найбільше депортованих українців.

Вона уточнила, що українські кордони з РФ закриті, але в України є домовленість із прикордонниками, якщо українцям вдасться дійти до кордону із Україною, то їх пропустять і без паспортів, без документів, що посвідчують особу.

Головне знайти шлях, щоб повернутися додому, задзвонити нам - ми допоможемо з квитками, з паспортними документами, - сказала Верещук.

За її словами, МКЧХ були під час евакуації бійців з "Азовсталі" у фільтраційних таборах, котрі облаштували окупанти.

Верещук зазначила, що міжнародні представники особливо не впливали на процес, навіть після побачених там жахіть.

Вона додала, що міжнародне гуманітарне право виявилося безсилим перед російськими нацистами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?