Путін пообіцяв Лукашенку передати Білорусі комплекси "Іскандер-М"
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін пообіцяв Лукашенку передати Білорусі комплекси "Іскандер-М"

Путін пообіцяв Лукашенку передати Білорусі комплекси "Іскандер-М"
Джерело:  online.ua

Російський прзидент Володимир Путін зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком і пообіцяв йому протягом найближчих місяців передати комплекси "Іскандер-М", які можуть застосовувати, зокрема, ядерні боєприпаси.

Джерело: росЗМІ

Росія передасть Білорусі Іскандери-М

Я пропоную доручити міністерствам оборони та начальникам генеральних штабів опрацювати всі деталі, пов'язані з цією спільною роботою, - сказав Путін.

Він повідомив, що Москва протягом найближчих місяців передасть Мінську комплекси "Іскандер-М".

Як ми з вами і домовлялися, ви ставили це питання, рішення у нас прийняте, ми протягом найближчих кількох місяців передамо Білорусі ракетно-тактичні комплекси "Іскандер-М", які, як відомо, можуть застосовувати як балістичні, так і крилаті ракети, причому як у звичайному, так і ядерному виконанні, - сказав Путін.

Також він запропонував дообладнати білоруські літаки Су-25 на заводах у Росії та розпочати підготовку льотного складу.

Фото: commons.wikimedia.org

Окрім цього, вони обговорили обмеження з боку Литви транзиту товарів до Калінінградської області. Лукашенко назвав дії Вільнюса "фактичним оголошенням війни".

25 червня стратегічна авіація Росії вперше завдала авіаційного удару по Україні безпосередньо з території Білорусі. Це може бути частиною провокації для втягування Мінська у війну як прямого учасника, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?