Міноборони заявило про зрив операції ЗСУ щодо Сєвєродонецька через публічні обговорення
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони заявило про зрив операції ЗСУ щодо Сєвєродонецька через публічні обговорення

Міноборони заявило про зрив операції ЗСУ щодо Сєвєродонецька через публічні обговорення
Джерело:  online.ua

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розкритикувала обговорення в соцмережах виведення підрозділів Збройних сил України із Сєвєродонецька, бо це зірвало плани командування.

Джерело: заступниця міністра оборони Ганна Маляр

Маляр розкритикувала повідомлення в мережі про відхід ЗСУ з Сєвєродонецька

Маляр пояснила, чому не можна уточнювати інформацію про те, з якого пункту вийшли чи зайшли ЗСУ до того, як про це заявить Генштаб.

Тому що це завдає шкоду роботі ЗСУ. Це забирає в них дорогоцінний час - добу/дві, які вони ще могли реалізовувати свої військові плани і маневри в умовах непублічності ходу військової операції.

Вона уточнила, що, одночасно з виходом з або заходом в місто реалізовуються паралельно декілька задач. І для їх реалізації важливо це робити в умовах інформаційної тиші.

Все, про що можна в цей момент говорити, говорять офіційні джерела: Генштаб і Міноборони.

Публічна демонстрація цивільними особами обізнаності щодо ходу військових операцій та повідомлення про це у соцмережах до офіційних заяв Генштаба почасти зриває військові операції - як це було вчора і позавчора щодо Сєверодонецька. Коли просто не дали ЗСУ доробити заплановане.

Нагадаємо, що 24 червня начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай та журналіст Юрій Бутусов повідомили, що що українським захисникам у Сєвєродонецьку дали наказ залишити Сєвєродонецьк та відійти до закріплених позицій.

Речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник після цього попросив не коментувати операцію з відведення військ, бо це шкодить планам ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?