Нацгвардія виявила на Волині білоруську військову форму та зброю
Категорія
Україна
Дата публікації

Нацгвардія виявила на Волині білоруську військову форму та зброю

Нацгвардія виявила на Волині білоруську військову форму та зброю
Джерело:  online.ua

Нацгвардія та Нацполіція знайшли у північних районах Волині білоруську військову форму, вибухівку, зброю та наркотики.

Джерело: Суспільне

На Волині знайшли білоруську форму та наркотики

Речниця військової частини 1141 Нацгвардії України Юлія Ковпак розповіла, що під час перевірки безпекової ситуації у північних районах Волині поліцейські та нацгвардійці виявили білоруську військову форму, вибухівку, зброю та наркотики.

У першу чергу оглядали покинуті будівлі. Два комплекти білоруської військової форми знайшли у Шацькому районі. Також серед вилучених предметів: один РПГ, зброя, понад тисячу набоїв, тротилові шашки, протитанкові міни, тактичні ножі, рації, понад півсотні кущів маку та наркотики.

Вона не уточнювала, де саме знайшли вибухонебезпечні предмети.

Як зазначила Юлія Ковпак, їх було знайдено у різних місцях області. Кому вони належать – встановлюють правоохоронці.

Фото: Військова частина 1141 Нацгвардії України

Раніше, 24 червня за кілометр від кордону з Білоруссю у Сарненському районі Рівненщини поліцейські разом з працівниками СБУ знайшли схрон з боєприпасами. Днем раніше у селі Вичівка Зарічненського району теж виявили схованку з боєприпасами.

Нагадаємо, що за даними ГУР, РФ спробує втягнути Білорусь у військовий конфлікт з Україною за допомогою низки провокацій щодо інфраструктурних об’єктів та цивільного населення.

Російське ГРУ планує провести серію артилерійських та ракетних ударів по Мозирському НПЗ, об’єктах цивільної інфраструктури та житлових масивах.

Під час обстрілів додатково відбудуться підриви житлових будинків, лікарні та школи.

Також 25 червня протягом ночі з території Білорусі по Україні було випущено понад півсотні ракет різних типів: повітряного, морського та наземного базування.

З території Білорусі були нанесені авіаудари бомбардувальниками Ту-22М3, а також відновлено застосування комплексів "Іскандер".

Крилаті ракети "Калібр" морського базування також були застосовані по цілях, що розташовані на заході України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?