Армія РФ вперше застосувала бомбардувальники Ту-22М3 з території Білорусі для атак по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вперше застосувала бомбардувальники Ту-22М3 з території Білорусі для атак по Україні

Армія РФ вперше застосувала бомбардувальники Ту-22М3 з території Білорусі для атак по Україні
Джерело:  online.ua

Кремлівська окупаційна армія вперше застосувала бомбардувальники Ту-22М3 з території Білорусі для здійснення ракетних ударів по Україні.

Джерело: Facebook-сторінка командування Повітряних сил ЗСУ

Що відомо про масовані ракетні атаки армії РФ по Україні протягом минулої доби 

Загалом було випущено понад півсотні ракет різних типів: повітряного, морського та наземного базування, - повідомляють у командуванні повітряних сил ЗСУ.

З території Білорусі були нанесені авіаудари бомбардувальниками Ту-22М3, а також відновлено застосування комплексів "Іскандер".

Крилаті ракети "Калібр" морського базування також були застосовані по цілях, що розташовані на заході України.

На північному напрямку із літаків Ту-22М3 противник застосовував ракети Х-22, а також ракети наземного базування з оперативно-тактичних комплексів - "Іскандер" та "Точка-У, - зазначають представники командування.

На південному напрямку Росія застосувала ракети "ОНІКС".

Командування відзначає, що Х-22, "Онікс", "Іскандер", є складними цілями для ППО, які знаходяться на озброєнні наших бійців. Швидкість "Онікс" та Х-22 становить більше 3 тисяч км/год, а ракети "Іскандер" летять по балістичній траєкторії.

За даними української розвідки, це перший випадок проведення авіаційного удару по Україні безпосередньо з території Білорусі і він напряму пов’язаний з намаганнями Кремля влади втягнути Білорусь у війну в Україні.

Нагадуємо, що вчора стало відомо про прибуття на територію білоруського Мозиря російських диверсійних груп, які планують підрив у місті житлових будинків, школи та лікарні. Можливі провокації можуть бути подані, як відповідь України на проведені авіаудари, - зазначають представник Головного управління розвідки Міноборони України.

Тільки по території Житомирської області окупанти випустили близько 30 ракет. Атаки здійснювались по військовим об'єктам на території регіону. Внаслідок атак загинув один військовослужбовець.

Наразі є інформація про незначні руйнування військової інфраструктури. Один військовий загинув, один отримав поранення, - зазначив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

При цьому по селищу Десна на Чернігівщині окупанти випустили близько 20 ракет. Ще щість ракет були випущені по території Яворівського полігону на Львівщині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?