Через ворожі обстріли Харківщини є загиблі та поранені
Категорія
Україна
Дата публікації

Через ворожі обстріли Харківщини є загиблі та поранені

Через ворожі обстріли Харківщини є загиблі та поранені
Джерело:  online.ua

Внаслідок обстрілів кремлівською окупаційною армією Харкова та населених пунктів області упродовж минулої доби поранення отримали 9 людей, одна жінка загинула.

Джерело: Telegram-сторінка голови Харківської ОВА Олега Синєгубова

Наслідки ворожих обстрілів на Харківщині 

На території області ворог минулої доби обстрілював Богодухівський, Харківський, Ізюмський та Чугуївський райони. Зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, сталося кілька пожеж, є загиблі та поранені. Внаслідок російських обстрілів, за даними обласного Центру екстреної медично допомоги, в Ізюмському районі 5 мирних мешканців поранені, 1 жінка 59 років загинула. В м. Чугуїв 2 поранених, в Чугуївському районі поранення отримав фельдшер екстреної меддопомоги. 1 людина поранена в Харківському районі, - зазначив Синєгубов.

За його словами, кремлівські окупанти продовжують з артилерії та РСЗВ обстрілювати житлові райони Харкова.

Так, минулої доби ворог завдав ракетних ударів по Київському та Немишлянському районах. Пошкоджені приватні домоволодіння, офісна будівля в центрі міста.

За попередньою інформацією, постраждалих немає.

За словами представників української розвідки, ранкові масовані ракетні атаки армії РФ по Житомирській та Чернігівській областям можуть бути спробою втягнути Білорусь у війну проти України.

Російські бомбардувальники "працювали" безпосередньо з території Білорусі. Для цього було залучено шість літаків Ту-22М3, які виконали пуски 12 крилатих ракет Х-22.

Рубіж пуску – район міста Петриков, що неподалік Мозиря, орієнтовно за 50-60 кілометрів від державного кордону України.

Бомбардувальники злітали з аеропорту "Шайковка" Калузької області Росії. Далі через територію Калузької та Смоленської областей входили в повітряний простір Білорусі.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Після пуску ракет повертались в аеропорт "Шайковка" на території РФ. Удар наносився по Київській, Чернігівській, Сумській областях.

Це перший випадок проведення авіаційного удару по Україні безпосередньо з території Білорусі. Сьогоднішній обстріл напряму пов’язаний з намаганнями кремлівської влади втягнути Білорусь у війну в Україні у ролі безпосереднього учасника, - зазначають представники розвідки.

За словами керівника Житомирської ОВА Віталія Бунечко, українська ППО сбила в небі над областю  близько 10 ракет.

Вранці під час масованого ракетного обстрілу Житомирщини російськими літаками з боку Білорусі нашими захисниками було збито близько 10 ракет, які цілили по об'єктам інфраструктури області, - зазначив Бунечко.

Також відомо, що над Хмельницькою областю збили дві ракети. Уламки впали у лісі та сільському саду. Постраждалих немає, пошкоджені вікна у декількох будинках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?