Президент Литви виключив поступки Росії щодо калінінградського транзиту
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Литви виключив поступки Росії щодо калінінградського транзиту

Президент Литви виключив поступки Росії щодо калінінградського транзиту
Джерело:  online.ua

Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що уряд країни має негайно розпочати консультації з Європейською комісією щодо реалізації санкцій щодо калінінградського транзиту.

Джерело: Фейсбук президента Литви Гітанаса Науседи

Литва буде дотримуватися санкцій ЄС щодо Калінінграда

Калінінградський транзит працює з 2004 року, коли Литва приєдналася до Європейського Союзу. Умови транзиту обговорюються в угоді ЄС-Росія, ЄС не несе в односторонньому порядку відповідальності за їх виконання. Що нового в цій темі, це та, що Євросоюз - Литва бере активну участь - прийняв четвертий пакет санкцій проти Росії, який містить заборону на транзит певних груп товарів (сталь і чорні метали, товари розкоші), постало питання щодо того, які санкції я застосовую у випадку Калінінградського транзиту.

Науседа обговорив цю тему з Урсулою фон дер Ляєн, президентом Європейської комісії в Брюсселі.

Абсолютно зрозуміло, що Литва має запровадити і буде впроваджувати санкції ЄС. Литва повинна підтримувати та підтримуватиме контроль за товарами, які перевозяться через її територію, і не може бути мови про якісь "коридори", а також про думки про приниження Росії у відповідь на погрози Кремля. Я чітко пояснив голові ЄК, як Литва бачить цю ситуацію.

Він підкреслив, що Уряд має терміново розпочати консультації з Єврокомісією, щоб запровадження санкцій не зашкодило інтересам Литви чи міжнародним домовленостям.

Нагадаємо, що Литва обмежила транзит сталі та чорних металів до Калінінградської області, посилаючись на роз'яснення ЄС.

У Росії заявили, що ці обмеження порушують міжнародні угоди і пригрозили відповіддю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?