РФ повністю окупувала Сєверодонецьк та призначила "коменданта" — ОВА
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ повністю окупувала Сєверодонецьк та призначила "коменданта" — ОВА

РФ повністю окупувала Сєверодонецьк та призначила "коменданта" — ОВА
Джерело:  online.ua

Сєвєродонецьк повністю окупований російськими військами, вони вже призначили свого "коменданта" і знімають пропагандистські ролики з людьми, які переховувалися в укриттях заводу "Азот".

Джерело: керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк в ефірі телемарафону

Російські війська окупували Сєвєродонецьк

Місто уже повністю під окупацією Російської Федерації. Намагаються запроваджувати свої порядки. Наскільки мені відомо, призначили якогось "коменданта", який збирає якийсь "актив" Місто настільки знищене, що людям буде важко справлятися. Сподіваємося, що місто якомога швидше повернеться під контроль України, - сказав Стрюк.

Водночас Стрюк зазначив, що місто настільки зруйноване обстрілами, що людям важко буде виживати в ньому. Утім, за його словами, у міській лікарні було заздалегідь сформовано запас найнеобхідніших медикаментів і є можливість надавати допомогу в екстрених випадках.

Щодо людей, які перебували в укриттях заводу "Азот", Стрюк розповів, що вони почали залишати територію підприємства.

Частково вони вже залишають територію Азоту, виходять... З ними знімають пропагандистські ролики. Ці люди пережили майже три місяці в укриттях, підвалах, їм складно емоційно, психологічно. Наразі вони потребують допомоги - і медичної, і психологічної, - зауважив керівник ВЦА.

Зараз виїхати з міста можна тільки в бік окупованих росією територій, евакуація через лінію зіткнення неможлива, додав Стрюк.

У Сєвєродонецьку українські військові відійшли на більш укріплені оборонні позиції, які дозволять у подальшому вести оборону.

Стрюк додав, що Сєвєродонецька "майже не залишилося".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?