"5 канал" випустив календар з оголеними журналістками — медійники виступили з протестом
Категорія
Культура
Дата публікації

"5 канал" випустив календар з оголеними журналістками — медійники виступили з протестом

"5 канал" випустив календар з оголеними журналістками — медійники виступили з протестом
Джерело:  online.ua

Редакція "5 каналу" створила календар на 2023 рік з оголеними журналістками до Дня ЗСУ. Кошти з продажів хочуть спрямувати на рації для військових. Медійна спільнота засудила цю акцію, назвавши її дискримінаційною та сексистською.

Джерело: 5 канал, заява медійників

5 канал збирає гроші на ЗСУ еротичним календарем

Гарячий аукціон для Дня ЗСУ: журналістки 5 каналу знялися для благодійного календаря “без цензури”, - повідомили на телеканалі.

За повідомленням, для фото використали понад 20 елементів військового спорядження, як-от кікімора, зброя чи тактичне взуття.

Співавторка календаря й операторка "5 каналу" Ганка Кудрявцева вважає, що "хлопці на передовій таке люблять".

Громадські організації та медійники висловили свій протест проти такої акції, колективну заяву підписали 19 осіб.

Ми, представниці і представники громадських, жіночих, правозахисних і медійних організацій, категорично засуджуємо такий спосіб збору грошей на потреби армії і вважаємо цю акцію сповненою дискримінаційних і сексистських наративів, - зазначається в заяві.

Там виступили проти публічної об’єктивізації жінок та закликали відмовитись від цієї акції й не поширювати календар.

Серед підписанток голова Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем" Христина Кіт, голова ГО "Детектор медіа" Наталія Лигачова, співзасновниця "Жіночого Ветеранського Руху" Катерина Примак, головна редакторка "Громадського радіо" Тетяна Трощинська та інші.

Вони закликали урядову уповноважену з питань гендерної політики, омбудсмена з прав людини і Комісію з журналістської етики оцінити законність та етичність дій "5 каналу".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?