Литва вслід за Латвією скасувала ліцензію телеканалу "Дождь"
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва вслід за Латвією скасувала ліцензію телеканалу "Дождь"

Литва вслід за Латвією скасувала ліцензію телеканалу "Дождь"
Джерело:  online.ua

Литовська комісія з радіо та телебачення разом з Латвією прийняла рішення скасувати ліцензії на мовлення російського телеканалу "Дождь".

Джерело: Литовська комісія радіо та телебачення

"Дождь" припинить мовлення у Литві та Латвії

6 грудня Національна рада електронних медіа Латвії вирішила анулювати ліцензію на мовлення телепрограми "Дождь".

За даними держрегулятора, рішення про анулювання ліцензії на мовлення прийнято через загрозу національній безпеці та громадському порядку.

Рішення набуде чинності в ніч на 8 грудня, коли "Дождь" повинен буде припинити мовлення на території Латвії.

Після анулювання ліцензії на мовлення "Дождь" також не буде доступний у Литві.

Після початку російського вторгнення в Україну та з метою надання громадськості можливості ознайомитися з інформацією, яку надають незалежні російські ЗМІ, у 2022 році 6 червня Литовська комісія радіо та телебачення видала ліцензію на мовлення телепрограмі "Дождь" на території Латвії, - нагадують у держрегуляторі.

Ця ліцензія давала право на розповсюдження створеного контенту в країнах Європейського Союзу, Росії, США та інших країнах.

Нагадаємо, що у Латвії телеканал "Дождь" оштрафували на 10 тисяч євро за карту РФ з Кримом і фразу про "нашу армію".

Також щодо телеканалу порушили справу про адміністративне правопорушення через це. Цей випадок був вже другим серйозним порушення з боку телеканалу за останній час.

6 грудня Латвія позбавила ліцензії цей телеканал через відсутність звукової доріжки латвійською мовою для трансляцій, зображення Криму на карті як частини території Росії, допущене телеведучим найменування російської армії "нашою армією", а також вираження підтримки російської армії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?