Мер одного з найбільших міст Латвії назвав Крим російським
Категорія
Політика
Дата публікації

Мер одного з найбільших міст Латвії назвав Крим російським

Мер одного з найбільших міст Латвії назвав Крим російським
Джерело:  online.ua

Мер латвійського міста Даугавпілс Андрейс Елксніньш заявив, що Крим належить РФ, в російсько-українській війні не буде переможців, а за масові вбивства цивільних у Бучі відповідальною є не лише РФ, а й Україна та США.

Джерело: Delfi

Мер латвійського міста вважає Крим російським

Відповідаючи на запитання чи сподівається він на перемогу України у війні, Елксніньш сказав:

Я не думаю, що наразі є про що говорити. Те, що війна має закінчитися, — це найкраще, що може статися, - сказав він.

На повторне запитання про сподівання на перемогу України Елксніньш заявив, що переможців у цій війні не буде. На запитання, чи сподівається він на поразку і відступ російської армії, він повторив те ж саме, що переможців у цій війні не буде.

На запитання, кому належить Крим, Елксніньш зазначив, що раніше неодноразово відповідав на це питання. На прохання уточнити, що саме, він відповів: «Крим є частиною Російської Федерації».

На запитання, чи законно Крим було анексовано, Елксніньш сказав:

Я думаю, що це можна буде обговорювати після глибшого аналізу. Звичайно, є багато дискусій щодо цього.

На заперечення, що аналіз уже відбувся – країни не визнають цю, по суті, окупацію, він сказав:

Це правильно. Але ви не можете відокремити те, що вона була включена до складу Російської Федерації – це одне, а інше – вся Європа і весь світ після цього продовжували співпрацювати з Росією.

Говорячи про відповідальність Росії за трагедію в Бучі, Елксніньш сказав:

У всьому, що сталося, однозначно відповідальність несуть і Росія, і Україна, і США. Відповідальність за події та ситуацію несуть усі, і в першу чергу дипломати, тому що коли дипломати програють у дипломатії, армія діє. Так було завжди. І в цій ситуації це програш дипломатії.

Зазначимо, що у Даугавпілсі живуть понад 50 тисяч росіян і лише трохи більше 18 тисяч латишів. в 2012 році під час референдуму 85% виборців міста підтримали запровадження російської мови як другої державної.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?