Єврокомісія представить план фінансової допомоги Україні на 18 млрд євро
Категорія
Економіка
Дата публікації

Єврокомісія представить план фінансової допомоги Україні на 18 млрд євро

Єврокомісія представить план фінансової допомоги Україні на 18 млрд євро
Джерело:  online.ua

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у розмові з президентом України Володимиром Зеленським повідомила, що цього тижня вона представить фінансовий пакет допомоги від ЄС у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць, що становить до 18 млрд євро на рік, що значною мірою сприятиме покриттю потреб України у фінансуванні на 2023 рік.

Джерело: пресслужба Єврокомісії

Зеленський провів переговори з фон дер Ляєн

Обидва лідери визнали важливість забезпечення передбачуваного та регулярного фінансування основних функцій держави. Підтримка у формі пільгових довгострокових позик із покриттям процентних витрат також сприятиме реформам України та її шляху до членства в ЄС.

Фінансовий пакет ЄС має супроводжуватися подібною підтримкою інших великих донорів.

Президентка фон дер Ляєн підтвердила, що ЄС продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні, особливо взимку. Вона повторила, що ЄС надовго підтримує Україну.

Лідери також обговорили важливість забезпечення експорту української сільськогосподарської продукції у світ.

Окрім повної підтримки зусиль ООН щодо досягнення домовленості з Росією щодо Чорноморської зернової ініціативи, лідери також обговорили плани щодо розширення пропускної спроможності доріг солідарності між Україною та ЄС, які досі використовувалися для транспортування переважної більшості українського сільськогосподарського та несільськогосподарського експорту з початку російської війни.

Насамкінець Зеленський та фон дер Ляєн обговорили посилення санкцій, а також негативну роль підтримки Іраном агресії Росії та способи відповіді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?