ЄС запровадить санкції проти 8 осіб за використання іранських безпілотників Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС запровадить санкції проти 8 осіб за використання іранських безпілотників Росією

ЄС запровадить санкції проти 8 осіб за використання іранських безпілотників Росією
Джерело:  online.ua

Уряди країн ЄС погодилися запровадити санкції проти восьми осіб та організацій через використання безпілотників іранського виробництва Росією.

Джерело: Reuters

ЄС може запровадити санкції за використання іранських дронів

Експерти з питань санкцій з 27 членів ЄС погодили список осіб та органзацій, його буде передано національним послам на зустрічі, запланованій на другу половину дня 19 жовтня.

Уряди ЄС повинні вирішити, чи затверджувати санкції, до ранку 20 жовтня, щоб узгодити пакет до того, як лідери зберуться в Брюсселі на саміт, який розпочнеться пізніше цього дня, - пише видання.

Представник Європейської комісії сказав, що на зустрічі міністрів закордонних справ у Люксембурзі було досягнуто широкої політичної згоди щодо того, що ЄС повинен швидко відреагувати.

Тепер, коли ми зібрали власні достатні докази, у Раді триває робота з метою чіткої, швидкої та твердої відповіді, — сказав речник на прес-конференції виконавчої влади ЄС.

Нагадаємо, що 17 жовтня головний дипломат ЄС Жозепп Боррель заявив, що ЄС шукає конкретні докази будь-якої участі Ірану у війні Росії проти України.

18 жовтня ЄС розширив санкції проти Ірану за порушення прав людини, тоді ж кілька міністрів закордонних справ ЄС закликали до санкцій проти Тегерана за передачу іранських безпілотників Росії.

Вперше ЗСУ знищили іранський безпілотник 13 вересня. Росія активно зстосовує їх для ударів по критичній інфраструктурі.

Іран готується до передачі РФ не лише додаткових БПЛА, а й ракет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?