МЗС внесло на розгляд президента пропозицію про розірвання дипвідносини з Іраном
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС внесло на розгляд президента пропозицію про розірвання дипвідносини з Іраном

МЗС внесло на розгляд президента пропозицію про розірвання дипвідносини з Іраном
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що вніс на розгляд президента Володимира Зеленського пропозицію про розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

Джерело: брифінг Дмитра Кулеби

Україна може розірвати дипвідносини з Іраном

З урахуванням численних руйнувань, завданих іранськими дронами цивільній інфраструктурі України, смертей та страждань, завданих нашому народу, а також у звʼязку з появою повідомлень про можливе продовження постачань Іраном зброї Росії, я вношу на розгляд Президента України пропозицію про розірвання дипломатичних відносин з Іраном, - сказав міністр.

Кулеба додав, що Україна ніколи не займала антиіранської позиції, однак після того, як Іран став співучасником злочину агресії та злочинів Росії на нашій території, Київ сьогодні займе дуже чітку і чесну позицію.

Україна буде готова відновити відносини, коли Іран припинить постачати зброю Росії.

Міністр назвав дії Ірану підлістю та брехнею, яку Україна не буде терпіти, адже всі ці дії Іран зробив, паралельно розповідаючи нам про те, що він проти війни і не буде підтримувати зброєю жодну із сторін. Він наголосив, що Тегеран несе повну відповідальність за руйнацію відносин з Україною.

Ми готові кожній країні ЄС, яка має сумніви щодо постачання Іраном дронів РФ, передати мішок доказів. Ми запитаємо колег у Європейському Союзі, хто саме має сумніви, і кожному передамо мішок доказів у вигляді уламків використаних Росією іранських дронів – нехай вивчають. Я думаю, що це слідство завершиться дуже швидко, - сказав Кулеба.

Він додав, що не треба шукати приводів, щоб чогось не робити, оскільки це веде до нових руйнувань і нових смертей.

Нагадаємо, що останніми днями РФ масовано використовує іранські БПЛА «Shahed -136» для атаки української інфраструктури. Також західна розвідка повідомляє, що Іран готується постачати РФ балістичні ракети.

17 жовтня на засіданні міністрів закордонних справ Євросоюзу ухвалили рішення про запровадження санкцій проти Ірану. Також ЄС на прохання деяких країн-членів хоче зібрати докази про застосування іранських дронів РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?