7 вересня – яке сьогодні свято в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

7 вересня – яке сьогодні свято в Україні

7 вересня – яке сьогодні свято в Україні
Джерело:  online.ua

Сьогоднішній день 7 вересня є Днем військової розвідки України. Це професійне свято було започатковано у 2007 році згідно наказу міністра оборони, повідомляє ONLINE.UA.

У церковному календарі 7 вересня вшановують пам’ять святого Тита Листопадника, апостола від 70-ти, який раніше був язичником, але потім прийняв хрещення від апостола Павла і став його найближчим учнем.

Українці здавна називали цей день Тит Листопад, або Гриборост чи Замолотки. Вважалося, що його слід присвятити збору грибів у лісі. Існувала навіть приказка, що «Святий Тит останній гриб ростить», тому 7 вересня було «закриттям грибного сезону».

Люди думали, що цього дня треба вставати дуже рано, щоб зібрати в лісі якомога більше грибів. Також вважалося, що на 7 вересня в лісових хащах можна зустріти міфічних істот, які пов’язані з силами природи.

Головним серед цих створінь був дух Боровик – величезний напівведмідь-напівчоловік, який за неповагу до грибів та інших «дарунків лісу» міг завести людину в непрохідні хащі або болота.

7 вересня вважалося сприятливим днем для значних покупок і далеких поїздок. Однак на Тита Листопадника не можна займатися будівництвом – інакше підвищується ризик травмування, а сама споруда нібито може незабаром впасти.

Народні прикмети на день Тита Листопадника:

  • Рясний врожай грибів на Тита обіцяв затяжну зиму.

  • Якщо намолоти багато зерна, то можна закликати сувору зиму.

  • Якщо перелітні птахи сідають на землю, значить буде ясна і тепла погода, але якщо на дахи будинків – треба готуватися до негоди.

  • Якщо на самому початку робочого дня продавець посвариться з покупцем, то до кінця дня у нього виявиться недостача.

7 вересня іменини відзначають Іван, Регіна, Ренат. Сьогодні також Всесвітній день бороди та День незалежності Бразилії.

Нагадаємо, що нещодавно вчені з'ясували, чому буває сумно з похмілля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?