8 ракет "Катюша" атакували авіабазу з військовими США - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

8 ракет "Катюша" атакували авіабазу з військовими США - що відбувається

8 ракет "Катюша" атакували авіабазу з військовими США - що відбувається
Джерело:  online.ua

В ході атаки на авіабазу Балад на півночі Іраку, де розміщуються американські війська, були поранені четверо людей. Іракські військові стверджують, що 8 ракет "Катюша" були випущені по базі, приблизно в 80 км на північ від столиці Багдаду, і що з чотирьох поранених були два офіцери. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Reuters".

За попередніми даними, військові джерела ідентифікували поранених як іракських солдатів. За їхніми словами, сім мінометних мін потрапили на злітно-посадкову смугу. Варто зазначити, що про постраждалих серед американських військових на базі не повідомляється.

"У заяві іракських військових не сказано, хто стоїть за атакою, і не згадується про посилену напруженість між Сполученими Штатами та Іраном. Пізніше CNN із посиланням на американського військового чиновника повідомило, що під час нападу на авіабазі Балад не було американських чи коаліційних сил", - сказано в повідомленні.

Як відомо, 3 січня американські збройні сили завдали удару по військовій базі поблизу міжнародного аеропорту Багдада. Загинули вісім осіб, зокрема іранський генерал Касем Сулеймані. Варто звернути увагу на те, що Сулеймані був командиром організації, яку США вважає терористичною. Президент Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був "терористом номер один у світі". 8 січня Іран відкрито здійснив напад на дві американські військові бази в Іраку - авіабазу аль-Асад у 160 км на захід від Багдада та аеропорт Ербіля на півночі країни. 11 січня в іракському місті Кербелі невідомі озброєні сили застрелили проіранського лідера "Народних мобілізаційних сил" Талеба Аббаса Алі Аль-Саеді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що іранська ракета по українському літаку МАУ найімовірніше була запущена  з території секретної військової бази Корпусу вартових ісламської революції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?