80% Київщини залишається без електроенергії — ОВА
Категорія
Україна
Дата публікації

80% Київщини залишається без електроенергії — ОВА

80% Київщини залишається без електроенергії — ОВА
Джерело:  online.ua

Станом на 20 грудня 80% Київської області залишається без електроенергії, у Києві забезпечується менше половини потреби споживання.

Джерело: голова Київської ОВА Олексій Кулеба

У Київській області критична ситуація з електропостачанням

Кулеба повідомив, що ситуація з електропостачанням залишається критичною. Відновлення електропостачання триває після нещодавних атак дронами та ракетними обстрілами.

Наголошу, що з кожним ворожим обстрілом складність та тривалість ремонтних робіт зростає, - зазначив очільник ОВА.

Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури “Укренерго” застосовує екстрені вимкнення електрики.

Кулеба зазначив, що без світла перебуває 80% області. Найскладніша ситуація в Бучанському, Вишгородському, Обухівському та частково Фастівському районах - це більше 30 громад.

Пріоритетними для електропостачання є об’єкти критичної інфраструктури – лікарні, об'єкти тепло- та водопостачання. У координації з "Укренерго" та ДТЕК докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити електропостачання та вийти на планові графіки вимкнень.

Ситуація з електропостачанням у Києві

В Укренерго повідомили, що у Києві наразі забезпечується менше половини потреби споживання, у пріоритеті - живлення критичної інфраструктури.

Очікується, що сьогодні вдасться включити певне обладнання, яке дозволить дещо підвищити рівень надійності живлення, зменшити дефіцит потужності у столичному енерговузлі та заживити більше споживачів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?