Україна провела тестовий імпорт електроенергії з Румунії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна провела тестовий імпорт електроенергії з Румунії

Україна провела тестовий імпорт електроенергії з Румунії
Джерело:  online.ua

Державний енерготрейдер АТ «Енергетична компанія України» 27 листопада у тестовому режимі провів тестовий імпорт електроенергії з Румунії. Це потрібно для перевірки технічних можливостей імпорту з Європи у разі необхідності.

Джерело: АТ Енергетична компанія України

Україна тестово імпортувала електроенергію з Румунії

ЕКУ в тестовому режимі імпортував некомерційні обсяги електроенергії потужністю 1 МВт протягом двох годин — о 9:00 та 14:00.

Право імпортувати електроенергію компанія придбала на аукціоні НЕК «Укренерго» 24 листопада.

Імпорт електроенергії може стати додатковим інструментом стабілізації енергосистеми України. Тестові поставки потрібні для перевірки технічної можливості імпорту електроенергії з Європи у разі необхідності.

Нагадаємо, що попередні тести імпорту електроенергії державний енерготрейдер АТ «ЕКУ» здійснив зі Словаччини 27 жовтня та 19 листопада 2022 року.

Технічна можливість імпортувати електроенергію з Європи в Україну — це ще один інструмент стабілізації роботи нашої енергосистеми. Ми повинні бути готові до його впровадження, - сказав генеральний директор «Енергетичної компанії України» Віталій Бутенко.

Ракетні обстріли енергосистеми України

Нагадаємо, що війська РФ сім разів масовано обстріляла енергосистему України — 10, 11, 17, 22 жовтня та 2,15, 23 листопада. Востаннє атака була націлена на об’єкти атомних станцій. Їх підключили до енергосистеми лише 25 листопада.

Гендиректор енергокомпанії YASNO Сергій Коваленко переконаний, що з 28 або 29 листопада енергосистема України стабілізується та дозволить перейти до планових графіків відключення електроенергії.

Водночас речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що наперед спрогнозувати дату ймовірної масованої ракетної атаки армії РФ неможливо, але до неї можно бути готовим наперед.

Готуємось завжди. Можна очікувати будь-коли цих ударів, тому розслаблятися не потрібно, а навпаки готуватися. Ніхто нічого не приховує, але говорити заздалегідь про дату удару неможливо, — підкреслив Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?