Періоди відключення світла в Києві можуть збільшитися із настанням холодів — ДТЕК
Категорія
Україна
Дата публікації

Періоди відключення світла в Києві можуть збільшитися із настанням холодів — ДТЕК

Періоди відключення світла в Києві можуть збільшитися із настанням холодів — ДТЕК
Джерело:  online.ua

Обмеження електроспоживання у Києві з настанням холодів можуть збільшитись у часі, якщо пропускна спроможність мереж, якими електроенергія надходить до столиці, залишиться на такому самому рівні, як зараз. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Обмеження світла в Києві може збільшитися

Якщо діятимуть ті мережеві обмеження, які є наразі і які призводять до обмежень електропостачання умовно по чотири години тричі на добу, якщо до холодів не буде збільшено пропускну спроможність мереж до Києва, то, можливо, час, протягом якого може бути відключено електроенергію, може бути трохи довший, - сказав Сахарук.

Він додав, що не готовий сказати, наскільки довшими можуть бути відключення, але хотів би звернути увагу на те, що зі зниженням температури підвищується споживання електрики.

Коли знижуватиметься температура, споживання зростатиме. Кожні 5-7 градусів зниження температури це в середньому плюс 10% споживання. Навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме, - пояснив він.

Сахарук також зазначив, що необхідно шукати способи не залишити споживачів без світла і не допустити аварій у мережі через перевантаження.

Ми намагатимемося скоротити тривалість відключень, якщо системний оператор "Укренерго" збільшуватиме можливість передачі електроенергії до Києва.

Також через масштабні руйнування енергосистеми внаслідок масованих ударів військ РФ протягом жовтня, до яких додалися удари по інфраструктурних об'єктах, у ніч на 11 листопада, Київ і область, а також низка інших областей мають обмеження пропускної спроможності мереж.

За інформацією української влади, за час повномасштабного вторгнення уражено понад 400 об’єктів критичної інфраструктури у сфері електро- і теплопостачання. Найбільше пошкоджень у Харківській, Київській, Донецькій областях.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?