У Києві можуть оголосити масштабну евакуацію через проблеми із електроенергією
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві можуть оголосити масштабну евакуацію через проблеми із електроенергією

У Києві можуть оголосити масштабну евакуацію через проблеми із електроенергією
Джерело:  online.ua

На мешканців Києва очікуватиме масштабна евакуація у разі критичних проблем із електрозабезпеченням столиці. 

Джерело:   The New York Times

Що відомо про плани стосовно масштабної евакуації мешканців столиці 

Зазначається, що з Києва у разі критичних проблем із електропостачанням можуть евакуювати понад 3 млн людей.

Зокрема, представників столичної влади вже попередили про надходження повідомлення не менше ніж за 12 годин у разі загрози повної зупинки електромережі.

Керівник Департаменту  КМДА Роман Ткачук підтвердив, що у разі повної відмови електромережі жителів столиці евакуюють.

Ми розуміємо, що якщо Росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю систему електропостачання. Якщо не буде електрики, не буде води та каналізації. Тому зараз уряд і міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання, - наголосив Ткачук.

При цьому він підкреслив станом на зараз ситуація контрольована і немає жодних причин для того, щоб велика кількість мирних мешканців покидала Київ.

Що відомо про аварійні відключення світла у Києві та по Україні станом на 6 листопада 

В "Укренерго" попередили, що протягом 6 листопада аварійні відключення електроенергії заплановані в Києві та ще 7 областях.

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання для споживачів у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях, - повідомили в "Укренерго".

В компанії підкреслюють, що наразі у вказаних регіонах введено в дію графіки погодинних відключень (ГПВ).

Під час дії графіків погодинних відключень знайти інформацію про відключення саме для вашої області або міста ви можете на сайті, в особистому кабінеті, або в соцмережах вашого оператора системи розподілу (обленерго), - наголосили в компанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?