Україна отримає від США 8 ППО NASAMS
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від США 8 ППО NASAMS

Україна отримає від США 8 ППО NASAMS
Джерело:  online.ua

В Пентагоні повідомили про наміри передати Україні 8 системи ППО NASAMS для захисту від атак армії РФ дронами та ракетами. 

Джерело: сайт Пентагону

Що відомо про передачу Україні систем ППО NASAMS

Сполучені Штати вже надали 1400 "Стінгерів", тобто систем ППО малої дальності, і наші союзники та партнери також надали значну кількість ЗРК малої дальності. США також зобов'язались (надати) 8 систем NASAMS та пов'язані з ними боєприпаси, і дві з них будуть в Україні в найближчому майбутньому, а ще шість будуть надані пізніше, - зазначив під час брифінгу представник Пентагону.

Він додав, що кілька країн країн виділили боєприпаси для NASAMS, і Сполучені Штати продовжують заохочувати інших союзників і партнерів надавати додаткові боєприпаси.

Також зазначається, що дві системи будуть розгорнуті в нашій країні вже найближчим часом. Ще шість ми отримаємо пізніше.

У Пентагону наголосили, що Україна також отримає системи ППО від інших країн-партнерів.

Німеччина погодилася надати чотири системи IRIS-T. Вони були надзвичайно добре використані в Україні. Іспанія відгукнулася на заклик надати систему ППО HAWK. Низка країн також передала боєприпаси для NASAMS, - зазначили в Міноборони США.

При цьому представники Пентагону оголосили про надання Україні нового пакета військової допомоги на суму в 275 млн доларів.

Зокрема, в пакет увійшли:

  • додаткові боєприпаси для HIMARS;

  • 500 високоточних 155-міліметрових артилерійських снарядів;

  • понад 1300 протитанкових систем (багатоцільова штурмова зброя SMAW, AT4);

  • 125 армійських вантажівок Humvee;

  • чотири антени супутникового зв'язку.

Чиновник Пентагону також зазначив, що HIMARS продовжують допомагати українцям змінювати динаміку на полі бою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?