Поліція Фінляндії спростувала інформацію ЗМІ про контрабанду зброї з України
Категорія
Світ
Дата публікації

Поліція Фінляндії спростувала інформацію ЗМІ про контрабанду зброї з України

Поліція Фінляндії спростувала інформацію ЗМІ про контрабанду зброї з України
Джерело:  online.ua

Фінські ЗМІ поширили інформацію про те, що до країни контрабандою потрапила зброя з України. Українські дипломати звернулися до поліції Фінляндії, де цю інформацію не підтвердили.

Джерело: речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко

У Фінляндії не підтвердили інформацію про контрабанду зброї з України

30 жовтня в фінських ЗМІ з’явилася інформація про нібито потрапляння зброї із України в руки криміналітету Фінляндії.

Старший детектив Національного бюро розслідувань Фінляндії (NBI) Крістер Альгрен заявив фінському медіа Yle, що до кримінальних угруповань Фінляндії могла незаконно потрапити зброя, яку союзники відправляли в Україну. За словами Альгрена, надану Україні зброю знаходили й у Швеції, Данії та Нідерландах.

На доручення МЗС України українське посольство в Гельсінкі негайно звернулося до фінської поліції задля отримання деталей.

У відповідь фінська сторона повідомила про відсутність підтвердженої інформації або яких-небудь конкретних фактів поставок контрабандної зброї з України. Під час розмови сьогодні посол Фінляндії в Києві також не підтвердив оприлюднену в фінських ЗМІ інформацію. Вкид новини про нібито контрабанду зброї із України до Фінляндії – чергова російська дезінформація.

У МЗС підкреслили, що Росія продовжує докладати зусиль задля дискредитації міжнародної військової допомоги Україні.

Мета такої російської інформаційної операції – викликати в європейців страх щодо того, що зброя, яку їхні уряди передають України для протидії російській агресії, обернеться проти них самих, потрапивши в руки кримінальних елементів.

Україна підтримує тісний діалог із міжнародними партнерами в контексті передачі зброї та забезпечення ефективної системи моніторингу її використання.

Критично важливо, аби публічні коментарі також спиралися на офіційну інформацію, а не припущення окремих осіб.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?