Названі умови евакуації мешканців Києва у разі критичного дефіциту електроенергії
Категорія
Україна
Дата публікації

Названі умови евакуації мешканців Києва у разі критичного дефіциту електроенергії

Названі умови евакуації мешканців Києва у разі критичного дефіциту електроенергії
Джерело:  online.ua

За словами виконавчого директора ДТЕК  Дмитра Сахарука, у разі нових атак армії РФ по енергетичній інфраструктурі на Київщині не можна виключати повного припинення роботи електромережі в регіоні.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про загрозу евакуації жителів Києва та області 

 В залежності від ситуації відновлення електрики може зайняти як і годину, так і більше, що під час морозів може призвести й до евакуації.

Сахарук зазначив, що повне припинення роботи електромережі можливе лише у випадку, якщо автоматична система безпеки почне без попередження вимикати її.

Блекаут - це тоді, коли є критичне перевантаження і критичний незбіг попиту електроенергії на її пропозицію, яка забезпечується шляхом передавання її від об'єктів генерації до точок споживання. Тобто автоматика спрацьовує і вимикає споживачів, від'єднує їх від мережі, щоб вона не перегоріла, - пояснює керівник ДТЕК.

При цьому виконавчий директор ДТЕК нагадав, що точкові блекаути вже траплялися у деяких містах. Наприклад, у Харкові під час обстрілів.

Київ і область - якщо будуть нові обстріли, то виключати таке вимкнення автоматики не можна. Таке може трапитися, система для цього спеціально побудована і вмонтовані системи захисту. Питання не в тому - вимкнеться система чи ні, а в тому скільки часу потрібно буде для того, щоб включити систему після блекауту, - наголосив Сахарук.

За одним з сценаріїв, у разі спрацювання автоматики і наявності джерела живлення питання повернення електроенергії у Києві не займе більше однієї години.

Однак, як пояснює Сахарук, якщо не буде цього джерела живлення і його треба буде надавати через відновлення підстанції чи лінії, це вже не година.

Особливо якщо температура за вікном буде "мінусова". Тобто це питання опалення. В цьому випадку, по-перше, не можна повернути світло через брак джерела живлення і на це треба багато годин, а на вулиці холодно, тож в такому разі можуть ставитися питання про евакуацію певної частини населення, - зазначив представник ДТЕК.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?