А потім будемо захищати: в Росії знову вирішили спростити отримання громадянства
Категорія
Світ
Дата публікації

А потім будемо захищати: в Росії знову вирішили спростити отримання громадянства

А потім будемо захищати: в Росії знову вирішили спростити отримання громадянства
Джерело:  online.ua

Російське громадянство незабаром можна буде отримати без відмови від іншого громадянства. Фактично в РФ вирішили узаконити подвійне громадянство, щоб з'явилася можливість видавати російські паспорти всім охочим, причому норма про необхідність проживати в Росії протягом п'яти років і підтверджувати законне джерело засобів до існування буде також скасована. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комерсант.

Дані нововведення були викликані поставленим завданням від президента Володимира Путіна створити умови для прийняття до громадянства РФ 5-10 млн чоловік. Реалізацією займається спеціальна робоча група, створена в березні 2019 року. Небезпека цієї ідеї в тому, що вона може бути використана для подальшої видачі паспортів жителям так званих "ДНР" і "ЛНР", окупованого Криму, Придністров'я і навіть материкової України.

У російському уряді вже прокоментували нововведення. У Держдумі заявили, що закон, який спростить отримання російського громадянства, "вже чекають".

"Ми хочемо в весняну сесію це питання закрити, щоб всі бажаючі могли стати громадянами Росії. А далі відповідно, Росія що буде робити? Вона буде своїх громадян за-хи-ща-ти", - прокоментував зміну міграційного законодавства РФ віце-спікер нижньої палати Держдуми Петро Толстой.

У свою чергу глава думського комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашников повідомив, що ст.13 закону "Про громадянство" можуть очікувати і інші зміни. А саме законотворці планують скасувати вимоги про безперервне проживання на території РФ іноземця, який хоче отримати російське громадянство , протягом 5 років. Також скасують норму про необхідність підтвердження законного джерела коштів для існування.

"У лютому законопроект точно буде внесений до Держдуми. Всі вже згодні - ФСБ, адміністрація президента. На Радбезі питання також обговорювалося", - підкреслив Калашніков, натякнувши, що питання щодо спрощення видачі російського громадянства вже вирішене на вищому рівні.

Слід зазначити, що раніше спрощення отримання російського громадянства в РФ анонсували для українців і білорусів. Тоді повідомлялося, що громадяни України, Білорусі, Казахстану і Молдови зможуть отримати громадянство після того, як отримають посвідку на проживання. Кремль таким чином зацікавлений нібито в боротьбі з нелегальною міграцією, тому що люди не матимуть проблем з офіційною реєстрацією.

Нагадаємо, ще навесні минулого року президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким дозволив видавати російські паспорти за спрощеною процедурою не тільки для жителів ОРДЛО, а й громадянам України, які проживають в районах Донецької і Луганської областей, підконтрольних українському уряду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЄС взявся за видачу паспортів РФ на Донбасі. Відтепер, усі жителі ОРДЛО для оформлення візи для виїзду за кордон будуть зобов'язані звертатися до консульств країн ЄС в Україні, навіть якщо у них є російський закордонний паспорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?