Абсолютна катастрофа - США зіштовхнулися з масштабною проблемою через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Абсолютна катастрофа - США зіштовхнулися з масштабною проблемою через коронавірус

Абсолютна катастрофа - США зіштовхнулися з масштабною проблемою через коронавірус
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу завдала потужного удару по економіці США. Так, 16 березня ключові індекси втратили 12-13% за підсумками торгової сесії на Нью-Йоркській фондовій біржі на тлі побоювань, що стосуються поширення COVID-19. Це підтверджують дані торгів. На ситуацію, що склалася, вже відреагував очільник Білого дому Дональд Трамп. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Варто звернути увагу на те, що 16 березня став третім найгіршим днем для індексу S&P 500. Найгіршим днем в історії для Нью-Йоркської фондової біржі було 19 жовтня 1987 року - тоді падіння індексу становило 20,5%. Друге найбільше денне падіння відбулося 28 жовтня 1929 року - 13%.

Зазначається, що американський промисловий індекс Dow Jones знизився на 2997,1 пункту (12,93%) і зупинився на позначці 20 188,52 пункту.

"Індекс S&P 500, який включає 500 найбільших компаній ринку США, впав на 324,89 пункту (11,98%) і опинився на позначці 2386,13 пункту. Індекс електронної біржі Nasdaq знизився на 970,28 пункту (12,32%), до 6904,59 пункту", - сказано в повідомленні.

Аналітики зазначають, що фондові індекси США впали після заяви американського лідера Дональда Трампа про можливу рецесію в США.

"Що ж, це може бути так", - сказав Трамп та пов'язав спад в першу чергу з коронавірусом.- "Як тільки він піде, все закінчиться, і ми покінчимо з цим, я думаю, ви побачите неймовірне зростання".

Тоді ж ФРС знизила процентну ставку до нуля, оголосила про запуск кількісного пом'якшення, обнулила норматив резервування для банків і розширила всілякі програми кредитування - в тому числі за межами США через своп-угоди з центробанками.

"Загальний обсяг ліквідності, який ФРС готова надати ринкам, досяг 5,5 трлн доларів... Тільки війна або абсолютна катастрофа зазвичай призводять до знищення такого обсягу капіталу", - пояснив стратег Rabobank Майк Евері.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США зважилися на несподіване рішення  через коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?