США зважилися на несподіване рішення через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

США зважилися на несподіване рішення через коронавірус

США зважилися на несподіване рішення через коронавірус
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу, яка невпинно шириться планетою, змушує владу найсильніших держав ухвалювати неочікувані рішення, аби врятувати не тільких своїх громадян, а й фінансове становище своїх країн.Так, нещодавно Федеральна резервна система США в ході позапланового засідання 15 березня екстрено знизила базову процентну ставку на 1 процентний пункт - до цільового діапазону 0-0,25%. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ФРС.

Саме так офіційний Вашингтон намагається захистити американську економіку від негативного впливу пандемії коронавірусу. За попередніми даними, у ФРС мають намір зберегти ставку на цьому рівні "доти, поки вона не буде впевнена, що економіка пережила останні події".

"ФРС Штатів планує використовувати повний спектр інструментів для підтримки припливу кредитів до домогосподарств та підприємств і тим самим сприяти досягненню максимальних цілей зайнятості та стабільності цін. Окрім того, для підтримки безперебійного функціонування ринків казначейських цінних паперів та іпотечних цінних паперів, протягом найближчих місяців ФРС збільшить свої запаси казначейських цінних паперів щонайменше на 500 млрд доларів, іпотечних облігацій - щонайменше на 200 мільярдів доларів", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що раніше глава Європейського центрального банку Крістін Лагард повідомила міжнародній спільноті невтішні новини та озвучили доволі песимістичний прогноз щодо майбутнього світової економіки. За її словами, китайський коронавірус може спровокувати світову кризу, яка багатьом нагадає жахливий 2008 рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Британія озвучила жахаючий прогноз  щодо коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?