Абсурд!: у Макрона жорстко відповіли на погрози Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Абсурд!: у Макрона жорстко відповіли на погрози Трампа

Абсурд!: у Макрона жорстко відповіли на погрози Трампа
Джерело:  online.ua

Міністр сільського господарства Франції Дідьє Гійом заявив, що погроза президента США Дональда Трампа запровадити мита на французьке вино як помсту за податок Франції щодо технологічних гігантів є "абсурдною" і "абсолютно нерозумною".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BFMTV.

Трамп 26 липня назвав податок дурістю і пообіцяв дії у відповідь.

"Абсурдно в політичних та економічних дебатах говорити: ви оподатковуєте "GAFA", ми оподаткуємо ваше вино. Це абсолютно нерозумно", - сказав Гійом.

За словами чиновника, французький податок на цифрову діяльність - "абсолютно відрізняється" від торгівлі вином, що є закордонним обміном товарів.

"У будь-якому разі ми спробуємо домовитися", - сказав Гійом.

Як відомо, цей 3% податок, який набув чинності на цьому тижні, в основному, стосується компаній, які використовують дані для продажу реклами в інтернеті. Його основна задача - завадити транснаціональні корпораціям ухилятись від сплати податків шляхом створення європейських штаб-квартир в країнах ЄС з низьким рівнем податків. В даний час такі компанії, як Google, Amazon, Facebook, Apple, Airbnb і Uber платять дуже мало податків в таких країнах, як Франція.

Очільник Білого дому стверджує, що податок є дискримінаційним щодо американського бізнесу.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше американський лідер  Дональд Трамп пригрозив, що початок військових дій між США та Іраном стане кінцем цієї східної країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?