Адвокат пояснив, чому ДБР хоче допитати Порошенка з «детектором брехні»
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокат пояснив, чому ДБР хоче допитати Порошенка з «детектором брехні»

Адвокат пояснив, чому ДБР хоче допитати Порошенка з «детектором брехні»
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Адвокат колишнього президента Петра Порошенка Ігор Головань вважає, що слідчі намагаються використати ажіотаж навколо допиту з «детектором брехні» для того, щоб приховати відсутність будь-яких доказів у справах, де Порошенко проходить як свідок. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

«Петро Порошенко двічі відвідував слідчих ДБР як свідок у справах «Кузні» і «телеканалу «Прямий». Надав вичерпні свідчення. Нинішня історія з поліграфом – виключно піар-хід, який має ще на деякий час приховати відсутність у слідства будь-яких доказів будь-яких злочинів або навіть правопорушень», – повідомив Головань.

За словами адвоката, зміст питань, які ставлять Порошенку слідчі, сам по собі підтверджує той простий факт, що провадження порушені при відсутності події будь-якого злочину.

«Щоб приховати це, слідчі Державного бюро розслідувань забороняють нам коментувати допити», – додав адвокат екс-президента.

Відомо, що Порошенко позавчора публічно заявив, що не довіряє ДБР, оскільки слідчі показали свою упередженість і необ'єктивність, але готовий пройти допит на поліграфі у прямому ефірі телеканалу «Прямий». Однак щодо цієї пропозиції слідчі «не виявили великого ентузіазму».

Адвокат колишнього глави держави також заявив, що він та його клієнт вимагатимуть притягнути до відповідальності Андрія Портнова за надання завідомо неправдивих відомостей.

«Йти назустріч примхам кремлівського ініціатора і упереджених слідчих Петро Порошенко не буде. І я, як адвокат, потурати піар-іграм Кремля і ДБР не буду рекомендувати. Ми вимагаємо притягнути до відповідальності пана Портнова за надання завідомо неправдивих відомостей», – йдеться в повідомленні.

Як вчора стало відомо, Печерський районний суд Києва дав дозвіл на допит Петра Порошенка в Державному бюро розслідувань (ДБР) із застосуванням поліграфа. Однак за нормами діючого ЦПК він може проходити лише за згодою особи, яку хочуть допитати. Зі змісту заяви Голованя стає зрозумілим, що Порошенко на подібний допит у ДБР не погодиться.

Нагадаємо, що екс-президент фігурує у 11 кримінальних провадженнях, але всюди – як свідок. Підозри у вчиненні злочинів Порошенку не пред’являлись у жодному провадженні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?