Адвокат Трампа попросив Сенат прискорити процес імпічменту
Категорія
Політика
Дата публікації

Адвокат Трампа попросив Сенат прискорити процес імпічменту

Адвокат Трампа попросив Сенат прискорити процес імпічменту
Джерело:  online.ua

Процес імпічменту колишньому президенту США Дональда Трампа в Сенаті розпочнеться вже 9 лютого, а розгляд справи призначено на 12 число. За кілька днів до засідання до сенаторів з раптовим проханням звернувся адвокат Трампа Девід Шон. Він попросив призупинити процедуру винесення імпічменту своєму клієнтові або ж прискорити процес, оскільки в суботу, 13 лютого, не зможе брати участь в розгляді, так як святкує Шабат. Відповідне прохання він озвучив в листі, яке 7 лютого направив лідеру демократичної більшості в сенаті Чаку Шумеру, лідеру республіканців в сенаті Мітч Макконнелл і сенатору-демократу Патріку Ліхі, який головуватиме на процесі імпічменту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

"Прошу вибачення за незручності. Однак практика і заборони для мене обов'язкові. У мене немає іншого вибору, окрім як звернутися з цим проханням. Шабат починається о 17:24 п'ятниці за місцевим часом завершується 13 лютого о 18:25. Якщо завгодно, можна продовжити розгляд в неділю ", - пояснив своє прохання адвокат Трампа.

У своєму листі він також згадав про те, що неділя в Сенаті є офіційним вихідним днем, але він не бачить в цьому проблем, так як недільні слухання "не порушують нічию релігійну практику". У Сенаті вже відреагували на дивне прохання правозахисника і заявили, що "врахують його".

Як відомо, точний графік судового розгляду у справі про імпічмент Трампа поки не затверджений. Сенатори планують почати розгляд справи в п'ятницю, 12 лютого, і допускають, що процес, швидше за все, затягнеться до ночі і продовжиться в суботу. При цьому в Сенаті сподіваються, що судовий розгляд пройде швидко. Тому поки не ясно, як лідери Сенату виконають прохання адвоката Шона. Якщо вони прискорять судовий процес, щоб забезпечити його завершення до заходу сонця п'ятниці, то це стане найшвидшим в історії судовим процесом у справі про імпічмент президента, який вже й так є унікальним та бесперцедентним - імпічмент главі держави хочуть винести, коли його повноваження вже минули, а такого не було ніколи в історії США.

Нагадаємо, Трампа хочуть притягнути до відповідальності за жорстокий напад на Конгрес США, спрямованого на скасування виборів. Якщо Трампа визнають винним, то він не зможе в майбутньому претендувати на інші державні посади, хоча сам Трамп має намір балотуватися на президентських виборах в 2024 році. Важливо додати, що команду Трампа покинули два адвоката, які повинні були стати його головними захисниками у справі про імпічмент - Бутч Бауерс і Дебора Барбері з Південної Кароліни, їх помічники Джонні Гассер і Грег Харріс, а також Джош Ховард. Причиною відмови адвокатів захищати Трампа у справі про імпічмент стали розбіжності. Трамп наполягав, щоб правозахисники вистравіалі свою стратегію захисту на "фальсифікацій" президентських виборів, а вони збиралися довести в Сенаті просто довести незаконність самого факту імпічменту після того, як президент покинув свій пост.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден готує безпрецедентне рішення проти Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?