Байден готує безпрецедентне рішення проти Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден готує безпрецедентне рішення проти Трампа

Байден готує безпрецедентне рішення проти Трампа
Джерело:  online.ua

Новий президент США Джо Байден анонсував ще одне безпрецедентне рішення щодо Дональда Трампа. Новий глава Білого дому має намір заблокувати доступ Трампа до секретної інформації розвідки США, на що мають право всі колишні американські президенти. В даний час дані розвідки продовжують отримувати Джиммі Картер, Білл Клінтон, Джордж Буш і Барак Обама, але, на думку Байдена, у Трампа не повинно бути такої можливості через його безладну поведінку. Своє тверде рішення проти Трампа Байден анонсував в інтерв'ю CBS, передає ONLINE.UA.

"Навіщо передавати йому ці дані? Який вплив це матиме, крім того, що він може зробити промах і розповісти щось зайве?", - пояснив свою позицію Байден.

Байден нагадав, що президент США інформує колишніх президентів про питання безпеки країни в знак ввічливості. Але він дав зрозуміти, що не довіряє Трампу і сумнівається в його здатності зберігати конфіденційну інформацію. Причиною відмови Трампу в доступі до розвідданих Байден назвав "нестабільну та безладну" поведінку колишнього президента США, підкресливши, що це не пов'язано зі штурмом Капітолію.

Як відомо, Трамп різко критикував розвідувальне співтовариство США протягом усього терміну свого президентства. Зокрема, він поставив під сумнів повідомлення американської розвідки про те, що Росія втручалася у вибори 2016 року, і критикував керівників розвідки за "надзвичайну пасивність і наївність" по Ірану. Якщо Байден заборонить йому отримувати секретну інформацію розвідки, то Трамп стане першим експрезидентом, з яким Білий дім не буде ділитися розвідувальними даними.

На даний момент відомо, що Трамп поки не подавав запитів на подальше отримання даних розвідки. Але прессекретарка Білого дому Джен Дженніфер Псакі уточнювала, що такі запити розглядають спецслужби - і зазвичай задовольняють їх. Відмовити Трампу в доступі до секретних даних раніше закликала колишня перша заступниця директора Національної розвідки США Сьюзан Гордон і голова комітету з розвідки Палати представників США Адам Шифф.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп залишився без адвокатів за тиждень до імпічменту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?