Трамп залишився без адвокатів за тиждень до імпічменту
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп залишився без адвокатів за тиждень до імпічменту

Трамп залишився без адвокатів за тиждень до імпічменту
Джерело:  online.ua

Процес імпічменту колишньому президенту США Дональда Трампа в Сенаті розпочнеться 9 лютого, але 31 січня стало відомо, що ексглава Білого дому залишився без адвокатів. Команду Трампа покинули два адвоката, які повинні були стати його головними захисниками у справі про імпічмент - Бутч Бауерс і Дебора Барбері з Південної Кароліни, їх помічники Джонні Гассер і Грег Гарріс, а також Джош Ховард. Причиною відмови адвокатів захищати Трампа у справі про імпічмент стали розбіжності. Трамп наполягав, щоб правозахисники будували свою стратегію захисту на "фальсифікаціях" президентських виборів, а вони збиралися довести в Сенаті незаконність самого факту імпічменту після того, як президент покинув свій пост. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"Це драматичні подія в другому процесі у справі про імпічмент Трампа, який з усіх сил намагався знайти адвокатів, готових зайнятися його справою. А тепер, коли на наступному тижні повинні бути представлені юридичні документи, а суд призначений на кілька днів пізніше, Трамп чіпляється за свою шараду про шахрайство на виборах і раптово залишається без юридичного представника ", - прокоментувало ситуацію джерело.

На даний момент відомо, що крім залишивших команду Трампа п'яти адвокатів над справою про його імпічмент ніхто із захисників на працює.

Як відомо, раніше Сенат США провів голосування про визнання імпічменту експрезиденту незаконним. На голосуванні 55 сенаторів визнали імпічмент законним, а 45 - протизаконним.

Важливо відзначити, що суд у справі про імпічмент Трампа стане першим, який відбудеться після того, як президент вже покинув свій пост. Республіканці в Сенаті вважають його безглуздим і потенційно неконституційним. Демократи ж кажуть, що вони повинні притягнути Трампа до відповідальності через серйозність злочину - жорстокого нападу на Конгрес США, спрямованого на скасування виборів. Якщо Трампа визнають винним, то він не зможе в майбутньому претендувати на інші державні посади, хоча сам Трамп має намір балотуватися на президентських виборах в 2024 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Сенаті США не мають наміру відмовлятися від процесу імпічменту колишнього президента Дональда Трампа, але допускають, що фінальне голосування може провалитися через нестачу голосів. Тому сенатори обговорюють резолюцію про осудження Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?