Адвокати диявола: чому режим путіна має так багато прихильників серед найвідоміших інтелектуалів
Категорія
Україна
Дата публікації

Адвокати диявола: чому режим путіна має так багато прихильників серед найвідоміших інтелектуалів

Адвокати диявола: чому режим путіна має так багато прихильників серед найвідоміших інтелектуалів
Джерело:  online.ua

Як так сталося, що чимало найвпливовіших інтелектуалів світу досі підтримують режим російського диктатора володимира путіна обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

На переконання професора нейропсихології Богдана Ткача, у інформаційній війні проти рф важливу роль можуть відіграти українські науковці.

Наразі їхня головна місія полягає в тому, щоб пролити світло істини для тих інтелектуалів світу, які досі підтримують тиранію російського диктатора.

Чому багато відомих інтелектуалів підтримують режим путіна

Чимало інтелектуалів орієнтуються на куплених пропагандистів, на їхні рейтинги, на їхні титули. Однак ці люди не знають та не усвідомлюють, що росія є екзистенціальним ворогом України. Не просто ворогом за територію, за ресурси, а екзистенціальним. В неї поставлена мета – просто знищити Україну і прилеглі території, а також максимально розширювати свою зону впливу. А зараз, коли ми їх слухаємо, так для них увесь світ – зона впливу. І світова громада повинна поставити крапку на цій психопатології поодиноких людей, які індукують і поширюють оцю злість повсюди, – підкреслює Богдан Ткач.

Як вважає професор нейропсихологій, росія зараз перетворилася на остаточне зло людства, з яким потрібно не боятися воювати.

Окрім того, вкрай важливо нарешті перевиховати російський народ, змінити його і не давати цим купленим інтелектуалам виправдовувати вбивства невинних людей.

Адвокатура тиранії існувала завжди, але з нею важливо боротися

Академік Української академії наук Віталій Луньов звертає увагу на те, що з тиранами дуже легко ідентифікуватися, під них легко підлаштовуватися, оскільки вони завжди дуже відверто демонструють своє бажання і наполягають на ньому.

І якщо ти безпосередньо не стаєш об’єктом впливу цього бажання, а лише спостерігач, знаходишся в безпеці, то можна продукувати, що тобі заманеться. Однак вони все одно бояться будь-яких загроз, які начебто можуть і до них прийти, до прикладу, ядерної віни. І от це, виявляється, ще одна щупальця кремлівської пропаганди. Ми часто говоримо про попів, про "соловйових", про кого завгодно. А вже, бачите, до цієї адвокатури пропаганди долучаються й елітні науковці світу. Зокрема, на наукових заходах, на сторінках журналів… Потрібно нам розпочинати й на цьому полі бою боротьбу за уми людей, – наголошує Віталій Луньов.

За словами академік Української академії наук, на жаль, ані інтелект, ані особливі здібності і заслуги не мають суттєвого впливу на ганебне прагнення бути адвокатом тирана.

Це більш такий, виходить, глибинно-психологічний механізм, механізм ідентифікації з якимось дискурсом. І звичайно, ми будемо на це реагувати і вже реагуємо в цьому ефірі, – підсуимував академік Української академії наук Віталій Луньов.

Читайте також: Боягузливий шовінізм: як росія намагається спровокувати українців ракетним терором

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?