Африканські лідери хочуть запропонувати Україні та РФ "заходи зміцнення довіри" — Reuters
Категорія
Політика
Дата публікації

Африканські лідери хочуть запропонувати Україні та РФ "заходи зміцнення довіри" — Reuters

Африканські лідери хочуть запропонувати Україні та РФ "заходи зміцнення довіри" — Reuters
Джерело:  online.ua

Африканські лідери, які планують відвідати Київ та Москву, можуть запропонувати низку «заходів зміцнення довіри» для припинення війни.

Джерело: Reuters

Лідери Африки приїдуть до Києва

Президент Сенегалу Макі Солл і президент Південної Африки Сіріл Рамафоса очолюють делегацію, до складу якої входять лідери Замбії, Коморських островів і прем'єр-міністр Єгипту.

Вони прибудуть до Києва 16 червня і до Москви 17 червня.

Очікується, що вони зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським і президентом Росії Володимиром Путіним.

У документі, який не був оприлюднений, зазначено, що метою місії є «пропаганда важливості миру та заохочення сторін погодитися на дипломатичний процес переговорів».

Конфлікт, а також санкції, накладені на Росію основними торговельними партнерами (Африканського) континенту, мали негативний вплив на економіку та засоби до існування африканських країн, - вказує Reuters.

У документі перераховано низку заходів, які можуть бути запропоновані африканськими лідерами в рамках першого етапу взаємодії з Україною та РФ.

Ці заходи можуть включати відведення російських військ, виведення тактичної ядерної зброї з Білорусі, призупинення виконання ордеру Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна та послаблення санкцій.

Вищезазначені заходи мають бути спрямовані на сприяння створенню середовища, сприятливого для припинення вогню, що дозволить сторонам зміцнити довіру та розглянути можливість формулювання своїх стратегій відновлення миру, — йдеться в документі.

Мирні плани вирішення війни

Мирні зусилля Африки є лише однією з кількох ініціатив, спрямованих на припинення бойових дій.

Китай, який також має власний мирний план, у травні направив високопоставленого представника до Києва, Москви та європейських столиць для обговорення «політичного врегулювання».

Минулого місяця Ватикан також розробив миротворчу місію.

Цього місяця міністр оборони Індонезії запропонував мирний план, який Київ швидко відхилив.

План України передбачає виведення російських військ з української землі, та має бути основою для будь-якого врегулювання війни, розпочатої Росією в лютому минулого року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?