Аналітики попереджають про повторення плану Путіна щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики попереджають про повторення плану Путіна щодо України

Аналітики попереджають про повторення плану Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Як вважають американські аналітики, очільник Кремля Володимир Путін почав відновлювати інформаційну кампанію тиску на Захід, щоби він змусив Україну сісти за стіл переговорів з російською владою.

Джерело:  ISW

Путін хоче схилити Україну до переговорів на своїх умовах

Іноземні експерти звертають увагу на те, що 26 травня під час телефонних перемовин з президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою Путін неочікувано для всіх заявив про "відкритість російської сторони до діалогу на політико-дипломатичному треку, який досі блокується Києвом та його західними спонсорами".

На переконання американських аналітиків, заява російського диктатора не свідчить про те, що Кремль насправді зацікавлений у переговорах з Україною, оскільки офіційна Москва не створила жодних серйозних підстав для переговорів і не відмовилася від своїх максималістських цілей – примусити український уряд до капітуляції.

Кремль, ймовірно, намагається посилити свої неправдиві заяви про готовність до переговорів з Україною на тлі прибуття 26 травня до Москви спеціального представника Китаю у справах Євразії Лі Хуей для обговорення мирного врегулювання війни Росії в Україні шляхом переговорів".

Яку роль у тиску на Захід та Україну відіграє Китай

Як вдалося дізнатися журналістам із WSJ, спецпредставник КНР уже закликав лідерів ЄС посприяти припиненню вогню в Україні, визнавши за Росією окуповані українські території.

Ба більше, наголошується, що офіційний Пекін намагається змусити Захід вплинути на Україну, щоб вона погодилася на припинення вогню.

Кремль, ймовірно, посилює свої хибні інтереси на переговорах напередодні запланованого українського контрнаступу, щоб перешкодити подальшій західній допомозі Україні, – попереджають представники ISW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?