Агресивне зіткнення: прикордонний корабель РФ протаранив український буксир в Азовському морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Агресивне зіткнення: прикордонний корабель РФ протаранив український буксир в Азовському морі

Агресивне зіткнення: прикордонний корабель РФ протаранив український буксир в Азовському морі
Джерело:  online.ua

У неділю, 25 листопада, в Азовському морі стався відкритий конфлікт між українськими судами та російськими прикордонниками. Російський прикордонний корабель "Дон" умисно протаранив український рейдовий буксир, в результаті чого український корабель отримав серйозні пошкодження.

Про зіткнення російських і українських кораблів в Азовському морі повідомив прес-центр командування Військово-морських сил ЗСУ, передає ONLINE.UА.

Прикордонний корабель РФ протаранив український буксир в Азовському морі (фото - facebook.com/navy.mil.gov.ua)

Повідомляється, що 25 листопада кораблі ВМС України здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. У їх складі знаходилися - два малих броньованих артилерійських катери "Нікополь" і "Бердянск" і рейдовий буксир "Яни Капу". Про цей перехід ВМС України заздалегідь попередили Росію відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

"Всупереч Конвенції ООН з морського права і договору між Україною і Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, прикордонні кораблі РФ - прикордонні катери типу "Соболь", ПСКР "Дон", катери типу "Мангуст", МПК "Суздалец" здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України - російський прикордонний корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира, в результаті якої пошкоджено головний двигун корабля, обшивка і леєрне огородження, втрачений рятувальний плотик", - йдеться в повідомленні ВМС України.

У командуванні Військово-морських сил ЗСУ підкреслили, що Росія цією провокацією в черговий раз продемонструвала свою агресивну сутність і повне нехтування нормами міжнародного права. Факти, що підтверджують нове свавілля російських прикордонників в Азовському морі, будуть передані компетентним міжнародним органам.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Росія стягує військові кораблі до Криму через Азовське море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?