Агресія не вщухає - у Міноборони розкрили невтішні новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Агресія не вщухає - у Міноборони розкрили невтішні новини

Агресія не вщухає - у Міноборони розкрили невтішні новини
Джерело:  online.ua

У Міністерстві оборони заявили про неослабне загострення на Донбасі. Українська сторона зареєструвала 6 обстрілів від початку доби у середу, 8 липня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне зведення Міноборони.

За оприлюдненими даними, жоден український боєць не отримав поранення за поточну добу.

"Від початку доби агресія російсько-окупаційних військ не вщухає – до опівдня обліковано 6 ворожих обстрілів", - підкреслили у Міноборони.

За даними командування, на Луганському напрямку зафіксували обстріли під Хутором Вільним та Оріховим, бойовики використали різноманітні гранатомети й великокаліберні кулемети.

Водночас на Донецькому напрямку ще вночі ворог обстрілював опорні пункти Об'єднаних сил під Мар'їнкою. Два інциденти зафіксовано з використанням гранатометів різних систем.

"Також двічі ворог вранці був активний на підступах до Авдіївки, при цьому випустив по наших захисниках міста 7 мін 120-го і 12 мін 82-го калібрів, вів вогонь з кулеметів та стрілецької зброї", - додали у відомстві.

Українська сторона відповідала противнику з наявного штатного озброєння, щоб подавити провокаційний вогонь. Про втрати серед окупантів немає точних даних. Сьогоденну ситуацію назвали контрольованою.

Нагадаємо, вже тривалий час бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" ведуть систематичні обстріли українських позицій. Нещодавно у командуванні звернули увагу на агресивність нових випадів.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські військові не виключають, що Росія піде на прорив в Херсонській області з боку окупованого Криму, щоб забезпечити заповнення Північно-Кримського каналу водою через суттєве погіршення ситуації з водопостачанням на анексованому півострові. До наступу російських військових активно готуються в Україні. У Херсонській області нарощують присутність збройних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?