Україна екстрено готується до повномасштабного наступу - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна екстрено готується до повномасштабного наступу - що відомо

Україна екстрено готується до повномасштабного наступу - що відомо
Джерело:  Крим.Реалії

Російський глава Володимир Путін демонструє всьому світу, що не зупиниться перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних або економічних цілей, тому вже в найближчій перспективі Росія може почати новий масштабний наступ проти України, про загрозу якого раніше заявила розвідка Міноборони і західні військові експерти. Українські військові не виключають, що Росія піде на прорив в Херсонській області з боку окупованого Криму, щоб забезпечити заповнення Північно-Кримського каналу водою через суттєве погіршення ситуації з водопостачанням на анексованому півострові. До наступу російських військових активно готуються в Україні. У Херонской області нарощують присутність збройних сил. З цього питання туди 8 липня виїжджає комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, щоб розглянути комплекс заходів, які потрібні для того, щоб Херсонщина була захищена. Про це повідомив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, передає ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

"Останнім часом звучить багато питань про можливу загрозу країни-агресора з боку тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим та міста Севастополя. Ми активно останнім часом спілкуємося з цього приводу з керівництвом оперативного командування "Південь", Генеральним штабом. Ми сприяємо тому, щоб ті підрозділи Збройних сил, які розміщені на території нашої області, відчували себе комфортно, щоб збройні сили нарощували свою присутність в нашій області ", - повідомив глава Херсонської ОДА.

Гусєв не уточнив, де буде проходити виїзне засідання комітету ВРУ, але підкреслив, що комплекс заходів щодо захисту Херсонської області в зв'язку з наростаючою загрозою військового вторгнення Росії готується.

Нагадаємо, кілька днів тому головне управління розвідки повідомило, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ - 2020" поблизу українських кордонів. Розвідка не виключає варіант, що під час навчань РФ в своєму стилі може вдатися до нових нахабних провокацій. Крім того, вже вивчається сценарій, коли відбудуться і широкомасштабні військові дії проти України. Що важливо розуміти, навчання пройдуть на багатьох полігонах, в тому числі в окупованому Криму і в Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною. У Міноборони України допускають, що осінні військові навчання Кавказ 2020 будуть використані російським керівництвом для демонстрації військової могутності Україні і державам Європи, а також що ці навчання слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що командувач ВМС України Олексій Неіжпапа заявив, що якщо Росія піде на повномасштабну військову конфронтацію проти України, то буде багато втрат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?