Агресор впав у ступор - у Кабміні розповіли про демарш проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Агресор впав у ступор - у Кабміні розповіли про демарш проти Росії

Агресор впав у ступор - у Кабміні розповіли про демарш проти Росії
Джерело:  Укрінформ

Команду представників України на переговорах щодо Донбасу у Мінську нещодавно розширили вихідцями з ОРДЛО. Міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів про реакцію окупантів на такий крок. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, першою реакцією став ступор.

"На сьогоднішній день ми зробили ще одну річ, яка викликала, як мінімум, ступор у наших візаві — ми сьогодні представили офіційно в українській делегації представників Донбасу", - пояснив Резніков.

Він додав, у засіданні 12 червня у рамках політичної підгрупи офіційно працювали чотири представники ОРДЛО. Йдеться про двох журналістів, лікаря та юриста.

"Брали участь саме як консультанти в українській делегації, з офіційним статусом, з вербальною нотою МЗС України", - підкреслив міністр.

Резніков зауважив, про консультації з "представниками окремих районів Донецької та Луганської областей" перед ухваленням рішень говориться у 9, 11, 12 пунктах мінських угод. Утім, там не уточнюється, хто саме цей представник.

Близько 6 років російський агресор утримував "монополію" на таких делегатів. Їх роль виконували представники окупаційних адміністрацій.

Нагадаємо, Україна включила в переговори ТКГ по Донбасу чотирьох представників ОРДЛО. Окремі райони Донецької області тепер представлятимуть журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, окремі райони Луганщини — голова Міжнародної громадської організації, юрист Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Сполучених Штатах рішення офіційного Києва викликало похвалу. Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер, який зараз працює науковим співробітником у вашингтонському аналітичному центрі "Центр аналізу європейської політики", впевнений, що нова ідея позбавить команду президента Росії Володимира Путіна важливих аргументів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?