Академік Української академії наук Віталій Луньов пояснив логіку Кремля у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Академік Української академії наук Віталій Луньов пояснив логіку Кремля у війні проти України

Академік Української академії наук Віталій Луньов пояснив логіку Кремля у війні проти України
Джерело:  online.ua

Академік Української академії наук Віталій Луньов розповів online.ua, навіщо Росія нав’язує свої наративи та залякує світ.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Для чого Росії залякувати інші країни

Страх – це найшвидший шлях, щоб закинути в уяву іншої людини необхідну ідею.

Віталій Луньов переконаний, що без залякувань нав’язування ідеї займало б більше часу та ресурсів, а страх прискорює цей процес.

В цьому полягає ідея залякування та нав’язування страху.

Росія демонструє свої наміри встановити "двополярний світ". У росіян є ідея, що після розпаду Радянського Союзу світ перекосився. І є лише один полюс НАТО чи США, а має бути рівновага, - каже Академік Української академії наук.

За його словами, інші країни не відчувають потреби, що необхідна "двополярна" чи "триполярна" система. Країни об’єднуються навколо того формату, який є найбільш придатним для розвитку.

У країни, яка не може вписатися в загальний контекст та увійти до іншої системи зі своїм уставом, виникає потреба створювати власний "полюс".

Цей "полюс" можна створювати виключно апелюючи до страху інших країн, людей, свій народ. Погрозами та тиранією Росія намагається продемонструвати, що вона і є іншим "полюсом", - - каже Академік Української академії наук.

Чи бояться українці Росію

Віталій Луньов заявив, що термін русофобія нав’язують росіяни, а українці неправильно його трактують.

Слово фобія перекладається, як надмірний чи ірраціональний страх перед чимось.

Ну який у нас може бути надмірний чи ірраціональний страх перед Росією. Він у нас абсолютно реалістичний.Тобто це абсолютно нормально. І з чим пов'язаний цей страх? З небезпекою, яку ми абсолютно відверто, бачимо щодня, - переконаний Академік Української академії наук Віталій Луньов.

Феномен українського народу полягає в здатності комбінувати цей страх у такий спосіб, що він переходить у гнів, ресурсність, здатність чинити опір, мобілізуватися. Це здатність спрямована на активну боротьбу та перемогу.

Попри постійні ракетні обстріли 95% українців переконані, що Україна повинна продовжувати боротьбу з Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?