Акція до дня народження Путіна пройшла біля трибуналу МКС у Гаазі
Категорія
Світ
Дата публікації

Акція до дня народження Путіна пройшла біля трибуналу МКС у Гаазі

Мітинг у Гаазі
Джерело:  24 канал

7 жовтня під Міжнародним кримінальним судом в Гаазі зібрався мітинг. Активісти закликали заарештувати Путіна та засудити його за скоєні воєнні злочини в Україні та інших країнах.

Активісти перед МКС у Гаазі вимагають арешту Путіна

На день народження Володимира Путіна під судом у Гаазі зібралися активісти, щоб закликати арештувати Путіна за всі його злочини проти людяності. Мітинг має на меті показати президенту Росії, де йому місце.

Міжнародний суд вже видав ордер на арешт Путіна за вивезення українських дітей з окупованих територій.

Активісти на акції хочуть засудження Путіна за скоєні воєнні злочини в Україні, а також Чечні, Грузії, Лівії та Сирії.

Ми сьогодні зібралися тут з головним меседжем: Путін має бути засуджений. В день народження Путіна ми домагаємося, щоб він був заарештований в цьому суді. Суд вже відправив запит на арешт аби його депортувати з Росії за скоєні ним, насамперед повʼязані з викраденням українських дітей, – сказав організатор акції та президент італійської партії Radicali Italiani Ігор Боні.

За словами організатора акції, надалі Міжнародний кримінальний суд має видати ще один ордер на арешт Путіна. Президента Росії мають судити й за вбивство цивільного населення. Також Міжнародний кримінальний суд повинен заарештувати російський уряд і військове керівництво окупантів.

Путін боїться арешту

У березні 2023 року МКС видав довічний ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Причина – незаконна депортація дітей з тимчасово окупованих територій України до Росії.

Через ордер Путін не може поїхати у жодну з країн, які ратифікували Римський статут, оскільки там його мають одразу арештувати. Через це він не є повноцінним учасником міжнародних комунікацій.

Президента Росії повинні арештувати у 123 країнах світу – нещодавно туди приєдналася Вірменія, яка довгий час була дружньою до Путіна. Нікол Пашинян стверджує, що це ніяк не вплине на стосунки, а з країною-окупантом вони підпишуть угоду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?