Акції Meta обвалились через втрату користувачів у Facebook
Категорія
Технології
Дата публікації

Акції Meta обвалились через втрату користувачів у Facebook

Акції Meta обвалились через втрату користувачів у Facebook
Джерело:  online.ua

Соціальна мережа Facebook вперше за свою історію повідомила про скорочення кількості активних користувачів, через це акції компанії Meta впали на більше ніж 20%.

Джерело: The Verge

Facebook вперше втратив користувачів

З моменту заснування Facebook, зростання користувачів відбувалося постійно. Але тепер компанія повідомила про перше в історії квартальне зниження кількості щоденних користувачів у всьому світі разом із нижчим, ніж очікувалося, зростанням доходів від реклами, внаслідок чого її акції впали приблизно на 20%.

Величезне падіння акцій, яке миттєво коштувало компанії приблизно 200 мільярдів доларів, показує, що корпоративного ребрендингу Facebook на Meta недостатньо, щоб відвернути інвесторів від проблем соціальної мережі.

У минулому кварталі зростання кількості користувачів у Facebook, Instagram та WhatsApp було нестабільним. А також основний додаток Facebook втратив 1 мільйон щоденних користувачів у Північній Америці, де він заробляє найбільше за рахунок реклами.

Це падіння призвело до загального зменшення щоденних користувачів Facebook у всьому світі, що, як підтвердив представник компанії, є першим послідовним зниженням в історії компанії.

Це зниження до 1,929 мільярда щоденних користувачів з 1,93 мільярда в попередньому кварталі, ймовірно, є відображенням дедалі більшої неактуальності Facebook для молоді.

Марк Цукерберг (фото — Flickr.com)

Неприбуткові проєкти Meta

Meta все ще надзвичайно прибуткова: лише минулого року вона отримала майже 40 мільярдів доларів прибутку, в основному від реклами.

Але вона також втрачає мільярди на Reality Labs, підрозділ, що відповідає за гарнітуру Quest VR, програмне забезпечення VR, майбутні окуляри AR та інші ініціативи, пов’язані з метавсесвітом. Минулого року цей підрозділ втратив 10,2 мільярда доларів і повідомив про дохід у розмірі 2,3 мільярда доларів.

 Meta досі не розкриває кількість продажів Quest, хоча за оцінками третьої сторони ця цифра становить приблизно 10 мільйонів одиниць. Під час розмови з інвесторами в середу Цукерберг сказав, що наступна гарнітура VR від Meta буде випущена пізніше цього року і буде на «високому рівні цінового спектру».

Він чітко заявив, що має намір збільшити витрати на Reality Labs в найближчі роки, і що бачить поєднання AR і VR як наступну велику обчислювальну платформу. Зрозуміло, що найбільшою проблемою, з якою зараз стикається Meta, є бізнес у соціальних мережах, який оплачує ці інвестиції.

Читайте також:

  • Facebook змусила розробника видалити розширення для моментальної відписки від усіх сторінок

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?