Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей

Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей
Джерело:  online.ua

Соціальна мережа Facebook вкотре опинилися в епіцентрі гучного скандалу після того, як її алгоритм на базі штучного інтелекту визначив відео з темношкірими людьми, як відео з приматами. Користувачі соцмережі неабияк обурилися та зажадали пояснень після того, як помітили, що система пропонує їм "дивитися відео про приматів", хоча у цих роликах були просто темношкірі люди.

Джерело: New York Times

Facebook уже відреагувала на цей скандальний інцидент

Керівництво компанії стверджує, що вже ініціювало службове розслідування щодо цього інциденту, а також перепросило, визнавши той факт, що це "неприпустима помилка".

Представники соцмережі публічно пообіцяли розібратися та зробити все можливе, щоб у майбутньому уникнути аналогічних ситуацій. Окрім того, відомо, що вони вже призупинили механізм, який надає рекомендації ШІ-алгоритму, щодо маркування відео.

"Як ми вже зазначали, попри те, що ми працюємо над поліпшенням штучного інтелекту, ми знаємо, що він недосконалий і нам ще належить багато роботи. Ми просимо вибачення в усіх, хто міг побачити ці образливі рекомендації", - заявив нещодавно речник Facebook Дені Левер.

Що відомо про скандал навколо Facebook

Ще в червні цього року сторінці у профілі The Daily Mail був опублікований ролик, у якому демонструються сутички темношкірих чоловіків з цивільними особами та поліцейськими. Відео не мало жодного стосунку до приматів.

Скриншот відео з помилкою ШІ-алгоритму Facebook (фото - скриншот)

Не можна не звернути увагу на те, що технологічні гіганти Google, Amazon та інші компанії дуже багато років поспіль перебувають під пильним спостереженням через упередженість своїх алгоритмів, особливо у расових питаннях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?