Алієв і Пашинян їдуть до Путіна для вирішення проблем в Нагірному Карабасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Алієв і Пашинян їдуть до Путіна для вирішення проблем в Нагірному Карабасі

Алієв і Пашинян їдуть до Путіна для вирішення проблем в Нагірному Карабасі
Джерело:  online.ua

У понеділок, 11 січня, в Москві відбудуться переговори президента Росії Володимира Путіна, президента Азербайджану Ільхама Алієва і прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Їх ініціював глава Кремля, щоб обговорити з лідерами Вірменії та Азербайджану рішення проблем в Нагірному Карабасі. Вони обговорять гострі питання в тристоронньому форматі, а після Путін проведе окремі бесіди з Алієвим і Пашиняном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

"Планується розглянути хід реалізації заяви лідерів Азербайджану, Вірменії та Росії щодо Нагірного Карабаху від 9 листопада 2020 року та обговорити подальші кроки щодо вирішення наявних в регіоні проблем. Особливу увагу буде приділено питанням надання допомоги жителям районів, постраждалих в результаті військових дій, а також розблокуванню і розвитку торгово-економічних і транспортних зв'язків ", - уточнили в Кремлі.

Як відомо, 10 листопада Баку і Єреван при посередництві Кремля підписали мирний договір щодо Нагірного Карабаху. У ньому прописано, що Вірменія повинна передати під контроль Азербайджану території Карабаху, а на лінію розмежування ввели російські війська під видом миротворців. В Єревані назвали угоду "великою трагедією", в Баку - капітуляцією Вірменії. Важливо відзначити, що Путін вважає своєю перемогою перемир'я в Нагірному Карабасі. Він пильно контролює ситуацію за допомогою російських миротворців.

Тим часом у Вірменії не вщухають масштабні протести, які почалися відразу після того, як Пашинян підписав мирну угоду з Азербайджаном за посередництва Путіна щодо Нагірного Карабаху. Народ вимагає відставки прем'єра і продовження війни. Пашинян у відповідь народу визнав, що підписана з Баку угоду щодо Карабаху, дійсно, було поганим для Єревана. Але він запевняє, що іншого виходу не було. За словами Пашиняна, угода була єдиним способом зберегти життя кількох тисяч солдатів і військових і залишити під контролем Вірменії хоча б частину Нагірного Карабаху.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр Вірменії заявив про готовність піти у відставку, але тільки після дострокових парламентських виборів. За словами Пашиняна, він вже проводить консультації з представниками різних політичних сил і обговорює можливість проведення виборів у 2021 році. Але він також запевнив, що готовий продовжити керувати Вірменією, якщо так вирішить народ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?