Прем'єр Вірменії заявив про готовність піти у відставку
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр Вірменії заявив про готовність піти у відставку

Прем'єр Вірменії заявив про готовність піти у відставку
Джерело:  online.ua

Вірменський лідер Нікол Пашинян терміново звернувся до нації через масштабні протести в країні. Він заявив, що готовий піти у відставку, як того вимагає народ, але тільки після дострокових парламентських виборів. За словами Пашиняна, він вже проводить консультації з представниками різних політичних сил і обговорює можливість проведення виборів у 2021 році. Але він також запевнив, що готовий продовжити керувати Вірменією, якщо так вирішить народ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост Пашиняна в Facebook.

"Долю майбутнього політичного керівництва країни визначає свобода вираження думок і як прем'єр-міністр Вірменії вважаю себе гарантом вільного вираження думок. Я готовий піти з посади прем'єра в результаті народного рішення. Готовий і продовжити керівництво Республіки Вірменія в ці непрості часи в разі відновлення довіри народу. Є тільки один спосіб отримати відповідь на всі ці питання: проведення позачергових парламентських виборів. Виходячи з вищесказаного, пропоную парламентським і зацікавленим силам провести позачергові парламентські вибори в 2021 році ", - йдеться в зверненні Пашиняна до вірменам.

Вірменський прем'єр запевнив, що "не тримається" за своє крісло. У той же час опозиція, за його словами, хоча і отримала народну підтримку і змогла організувати численні акції протесту, не змогла повністю реалізувати довіру народу і ресурс ЗМІ, тому її претензії на лідерство в країні також неочевидні.

Нагадаємо, масштабні протести в Вірменії почалися відразу після того, як Пашинян підписав мирну угоду з Азербайджаном за посередництва Росії щодо Нагірного Карабаху. Народ вимагає негайної відставки прем'єра і продовження війни. Опозиція назвала угоду щодо Карабаху "ганебною" для Єревана і звинуватила Пашиняна в обмані. Відставки прем'єр-міністра також вимагали два колишні президенти країни Роберт Кочарян і Серж Саргсян.

Пашинян у відповідь народу визнав, що підписана з Баку угода щодо Карабаху, дійсно, була поганою для Єревана. Але він запевняє, що іншого виходу не було. За словами Пашиняна, угода була єдиним способом зберегти життя кількох тисяч солдатів і військових та залишити під контролем Вірменії хоча б частину Нагірного Карабаху.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація в Вірменії загострюється щодня. Тисячі людей виходять на нові акції протесту під гаслом "Нікол - зрадник". Вимога мітингуючих незмінна - вони хочуть, щоб Пашинян пішов у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?