Ситуація у Вірменії знову загострилася — чого вимагають люди
Категорія
Світ
Дата публікації

Ситуація у Вірменії знову загострилася — чого вимагають люди

Ситуація у Вірменії знову загострилася  — чого вимагають люди
Джерело:  online.ua

Ситуація у Вірменії почала стрімко погіршуватися — йдеться про те, що в столиці країни, Єревані, спалахнули нові акції протесту під назвою "Нікол – зрадник". Згідно з останніми даними, уже затримані щонайменше 34 людини. Попри це демонстрації тривають одразу у кількох локаціях у вірменській столиці. Вимога мітингувальників незмінна — вони хочуть, щоб прем'єр-міністр Нікол Пашинян пішов у відставку. Щоб домогтися свого люди вирішили перекрити вулиці та зупинити транспортний рух. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sputnik Вірменія.

"До рук силовиків вже потрапили більше ніж 30 людей. Також поліція затримала голову політсили "Дашнакцутюна" Гегама Манукяна. Його звинувачують в організації несанкціонованих масових зібрань. Близько 16:00 вдалось таки відновити роботу метро у Єревані. Раніше машиністам просто не давали працювати мітингувальники. Вони зупинили роботу метрополітену у всьому місті", — йдеться в повідомленні.

Згідно з даними місцевих журналістів, частина мітингувальників уже прибула під будівлю Служби нацбезпеки Вірменії. Люди принесли з собою парфуми та годинники, натякаючи, що прем'єра Пашиняна більше хвилював ризик втратити ці речі, аніж капітуляція Нагірного Карабаху. Силовики дали людям всього 10 хвилин, щоб покинути площу перед СНВ.

Не можна також не згадати про те, що ще 5 грудня вірменська опозиція організувала великий мітинг та заявила, що дає Пашиняну час до опівдня 8 грудня, аби добровільно піти у відставку. Якщо ж цього не станеться, представники 16 опозиційних сил пообіцяли масштабні акції непокори в країні. Сам Нікол Пашинян стверджує, що ухвалив рішення про здачу Карабаху, щоб врятувати життя військових.

Нагадаємо, що ще в листопаді президент Вірменії Армен Саркісян закликав провести позачергові вибори в країні та негайно перезавантажити уряд.

"Для того, щоб уберегти країну від потрясінь, дострокові вибори до Національних зборів, врешті-решт, будуть неминучі", — вважає політик.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як Туреччина відреагувала на новий скандал навколо Нагірного Карабаху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?