Алкоголізм серед російських солдат є однією з причин високих втрат РФ — розвідка Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Алкоголізм серед російських солдат є однією з причин високих втрат РФ — розвідка Британії

Алкоголізм серед російських солдат є однією з причин високих втрат РФ — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

За даними Британської розвідки, значна кількість втрат серед особового складу РФ пов'язано не лише з бойовими рпичинами. Не рідкими, за звітом відомства, є випадки необережності, переохолодження та процвітаючого алкоголізму серед російських військових.

Джерело: Міноборони Британії

Алкоголізм та необережність впливають на смертність в ЗС РФ

За звітом Британської розвідки 2 квітня, Росія зазнала втрат серед особового складу до 200 000 осіб. Проте, за повідомленням відомства, деяка частина з них сталася не тільки з бойових причин.

Розвідка посилається на російський Telegram-канал, у якому 27 березня з’явився допис про “надзвичайно високу” кількість інцидентів, злочинів і смертей, пов’язаних із вживанням алкоголю серед російських військ в Україні.

За звітом, командування РФ не схвалює такої поведінки серед російських солдатів та вважають поширене зловживання алкоголем особливо шкідливим для бойової ефективності.

У відомстві додають, що для росіян пияцтво завжди було нормою військового життя.

Однак, оскільки пияцтво поширене в більшій частині російського суспільства, воно довгий час розглядалося як мовчазно прийнята частина військового життя, навіть під час бойових дій.

Також повідомляється, що серед інших причин “небойових” втрат серед особового складу армії РФ є невдале “вправляння” зброї, ДТП та травми, пов’язані з кліматичними умовами, зокрема переохолодження.

Росіяни жаліються на високі втрати

У перехоплених представниками Головного управління розвідки Міноборони України розмовах російських військових, ті жаліються на високі втрати через постійні влучні удари українських захисників.

У розмові росіянин згадує, що одного разу їх перекинули на позицію, яка була усіяна трупами солдатів РФ.
Він додає, що його записали добровольцем, хоча його було мобілізовано. Військовий також поскаржився на жахливих командирів та погану їжу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?